REUTERS

Росія і Сполучені Штати Америки можуть відновити формат консультацій щодо українського Донбасу.

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Говорячи про формат Росія-США щодо Донбасу, ви напевно мали на увазі механізм консультацій, який здійснювався по лінії Сурков-Волкер. На вчорашньому саміті йшлося про те, що загалом обмін інформацією в цьому складному процесі швидше позитивний і заслуговує на увагу", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чи буде формалізовано переговорний процес між РФ і США щодо Донбасу.

Відео дня

Він наголосив, що на саміті йшлося про те, що "можна було б такий процес консультацій відновити за обопільної готовності".

Читайте такожБайден каже, що передав Путіну непорушну прихильність США до суверенітету України

Водночас Пєсков акцентував увагу, що це не йде на підміну чи вдосконалення "нормандського формату".

"Нормандський формат" - він самодостатній, робота в ньому повинна тривати і наріжним каменем "нормандського формату" є мінські домовленості", - сказав Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 16 червня в Женеві відбулися переговори між президентами РФ і США у вузькому і розширеному складі. Вони тривали загалом 4,5 години, включаючи перерву.

Зустріч двох лідерів відбулася на Женевській віллі "Ла Гранж".

Після переговорів з Байденом Путін заявив, що президент США погодився, що в основі врегулювання ситуації на Донбасі мають бути Мінські угоди.

Президент США, в свою чергу на прес-конференції повідомив, що домовився з Путіним підтримувати дипломатичні зусилля в питанні реалізації Мінських угод з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.