У Кремлі оцінили можливість провести саміт нормандської четвірки до відходу з посади Меркель \ фото REUTERS

У Кремлі сумніваються в можливості провести саміт глав "нормандської четвірки" (України, Росії, Франції та Німеччини) до відходу з посади канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Так, такий ризик є, звичайно. Всім би хотілося провести його якомога раніше. В цілому абсолютно зрозуміло, що для цього потрібно зробити. Найкраще це зрозуміло, напевно, нашим візаві в Києві, але, на жаль, вони не хочуть цього робити", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи існує ризик, що саміт в "нормандському форматі" не вдасться провести до відходу з поста Меркель.

Відео дня

Читайте такожУкраїна хоче провести зустріч "нормандської четвірки" до відставки Меркель - Єрмак

За його словами, провести саміт було б добре, але він повинен бути підготовлений.

"Нам відомо, дійсно, таке побажання з різних сторін, не тільки з боку Києва, висловлювалося, і дійсно це було б добре. Він повинен бути підготовлений, тим більше в умовах гострої дефіцитності будь-яких результатів у виконанні раніше досягнутих домовленостей", - сказав Пєсков.

Він заявив, що особливими результатами підготовки саміту в "нормандському форматі" похвалитися не можна, а зустріч заради зустрічі не потрібна.

"Підготовкою цього саміту можливого і ревізією нинішнього стану справ у цій галузі займаються і міністерства закордонних справ чотирьох країн, і політрадники, але поки похвалитися особливими результатами ми не можемо. Як ми і говорили, провести саміт заради саміту немає ніякого сенсу", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Ангела Меркель в 2021 році йде з посади канцлера Німеччини і наостанок постарається організувати саміт лідерів України, Росії, Франції та Німеччини з врегулювання конфлікту на сході України.

22 серпня канцлер Німеччини зустрілася в Києві з президентом України Володимиром Зеленським. Тоді Меркель назвала РФ стороною конфлікту на сході України і заявила, що хоче провести зустріч у "нормандському форматі" на рівні президентів.

Що таке нормандська четвірка

"Нормандська четвірка" була створена в 2014 році для врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Зустрічі в "нормандському форматі" проходять на рівні представників МЗС, глав МЗС і глав держав і урядів чотирьох країн — України, Франції, Німеччини та Росії.