Зеленський зазначив, що на зустрічі з Дудою отримав запевнення в підтримці України в питанні членства в Євросоюзі і НАТО / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Польща підтримує вступ України до Євросоюзу і НАТО.

Про це він сказав під час проголошення спільних з президентом Польщі Анджеєм Дудою заяв для ЗМІ за підсумками переговорів у Варшаві. Трансляцію заходу вів Офіс президента України в Facebook.

Читайте такожЗеленський у Польщі розповів про війну в Європі

Відео дня

Зеленський зазначив, що на зустрічі з Дудою отримав запевнення в підтримці України в питанні членства в Євросоюзі і НАТО.

"Я хочу подякувати, що пан президент (Польщі Дуда - УНІАН) на нашій зустрічі ще раз запевнив Україну в підтримці, адвокації членства нашої країни в ЄС і НАТО. Для нас також дуже важливий сигнал", - сказав він.

Президент також висловив подяку, що Польща на чолі з президентом Дудою підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та не визнає анексію Росією Криму.

"Я знаю, що у нас є деякі історичні питання, але я впевнений, що між нашими країнами в найближчому майбутньому таких питань не буде, тому що ми дійсно один одного чудово розуміємо", - підкреслив глава Української держави.

Президент Польщі Анджей Дуда своєю чергою заявив, що на саміті НАТО, який відбудеться 14 червня, заплановано обговорення "дорожньої карти" для України щодо виконання нею кроків для вступу до НАТО.

"На саміті НАТО в червні заплановано обговорення "дорожньої карти" для України щодо виконання нею кроків для вступу в НАТО", - заявив Дуда під час спільного брифінгу з Зеленським в рамках саміту лідерів п'яти держав у Варшаві.

Дуда висловив переконання, що спірні історичні питання у відносинах між Україною та Польщею можна буде врегулювати.

Що цьому передувало

15 квітня Зеленський висловив переконання, що прийшов час для отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО і плану вступу до Євросоюзу.

3 травня 2021 року під час дискусії з президентами Польщі, Естонії, Латвії, Литви про майбутнє європейської політики під час заходів з нагоди 230-ї річниці прийняття польської конституції у Варшаві, президент України Володимир Зеленський заявив, що вступ України до ЄС сприятиме зміцненню Євросоюзу.