Про це він заявив під час дискусії з президентами Польщі, Естонії, Латвії, Литви / фото УНІАН Володимир Гонтар

Президент Володимир Зеленський вважає, що вступ України сприятиме зміцненню Євросоюзу.

Про це він заявив під час дискусії з президентами Польщі, Естонії, Латвії, Литви про майбутнє європейської політики під час заходів з нагоди 230-ї річниці прийняття польської конституції у Варшаві. Трансляцію заходу здійснювала канцелярія президента Польщі в Facebook.

Читайте такожЗеленський у Польщі розповів про війну в Європі

Відео дня

Зеленський висловив подяку лідерам Польщі та країн Балтії за підтримку України.

"Якщо українці віддали за це бажання (бути в Євросоюзі - УНІАН) свої життя на Майдані Незалежності - мені здається, що Україна є потужною країною, яка тільки зміцнить Євросоюз, і вона це показує - вона воює на Сході за свою незалежність і воює не тільки за незалежність України, а й за спокій на європейському континенті", - заявив він.

Звертаючись до президентів Польщі та балтійських держав, Зеленський закликав сприймати Україну як рівноправного партнера.

"Щодо України в Європейському Союзі. Ви знаєте, мені здається, що країнам ЄС потрібно зрозуміти, що нас, Україну, не потрібно запрошувати 20 років до Європейського Союзу, нас треба там бачити як рівноправного партнера, як партнера невід'ємного», - сказав він.

Що цьому передувало

15 квітня Зеленський висловив переконання, що прийшов час для отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО і плану вступу до Євросоюзу.