Сьогодні Україна відзначає День незалежності / Фото УНІАН, Надя Пришляк

В урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 30-річчя Незалежності України взяв участь президент Володимир Зеленський, колишні президенти та голови ВР.

Як передає кореспондент УНІАН, не було у залі екс-президента Віктора Януковича та Леоніда Кравчука, який нещодавно переніс серйозну операцію.

Також на засіданні присутні члени Кабінету міністрів. В так званій суддівській ложі поруч сидять Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко.

Крім того, у залі були присутні дипломати та керівництво парламентів ряду країн, а також церковні діячі.

На початку засідання переможці дитячого конкурсу "Незалежність моєї країни" внесли у сесійну залу український прапор.

Зеленський під час своєї промови на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди Дня Незалежності заявив, що вніс на розгляд Верховної Ради проект закону, за яким День української державності буде вихідним.

Сьогодні Україна святкує 30-ту річницю Незалежності. У зв'язку річницею Незалежності по всій країні відбудуться урочисті заходи.

У Києві відбувся парад військ, під час якого провели артилерійський салют з острова Труханів. В цей час в Одесі відбулось урочисте проходження бойових кораблів і проліт авіації, показ військової техніки.

Через святкові заходи у столиці в ніч з 24 на 25 серпня на дві години буде продовжено роботу столичного метрополітену та низки маршрутів наземного пасажирського транспорту загального користування.