Нинішній глава Міноборони Андрій Таран / фото : mil.gov.ua

Народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук, яка раніше заявила про готовність очолити Міноборони, стверджує, що зараз питання відставки глави оборонного відомства не стоїть.

Про це Верещук, яка є головою підкомітету з держбезпеки і оборони профільного комітету парламенту, заявила в коментарі "РБК-Україна".

"Питання щодо Тарану на фракції СН не обговорювалося. Наскільки я знаю, питання про його звільнення не стоїть " - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожЗеленський змін начальника Генштабу ЗСУ та командувачів Десантно-штурмових військ і ООС

Як розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, між міністром оборони і вже колишнім головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком був незрозумілий характер відносин, по низці питань між ними не було взаєморозуміння.

27 липня стало відомо, що Руслан Хомчак йде з посади Головнокомандувача Збройними силами України, його замінить командувач оперативного командування "Північ" Валерій Залужний.

Пізніше на Банковій заявили, що це рішення президента є продовженням розпочатих кадрових змін у Міністерстві оборони та у секторі безпеки.