Україна обрала курс на вступ до НАТО \ фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський вважає, що рух України до членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО) – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі.

Читайте такожНастав час НАТО почати підготовку до надання ПДЧ Україні - СтефанішинаЯк повідомили в Офісі президента, про це глава держави сказав під час телефонної розмови з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом.

Зокрема, Зеленський наголосив, що у відносинах з НАТО для України найбільш актуальним питанням є можливість отримання Плану дій щодо членства в Альянсі.

Відео дня

«Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ», – сказав президент.

Україна і НАТО

24 лютого Зеленський заявив, що після отримання статусу партнера з розширеними можливостями Україна повинна отримати ПДЧ в НАТО.

5 березня віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що не менше 14 з 30 країн-членів НАТО готові перевести у практичну площину політику "відкритих дверей" для України.