Шмигаль про інтеграцію України з ЄС / фото УНІАН

Інтеграція України з Європейським Союзом та НАТО буде посилена. Дано старт переговорам щодо подальшої лібералізації торгівлі між Україною та ЄС.

Читайте такожШмигаль каже, що санкції ЄС проти деяких соратників Януковича "вже відіграли свою роль"

Про це у суботу, 13 лютого, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

"Це основний меседж від наших європейських друзів під час візиту нашої делегації в Брюссель цього тижня. Про що говорили з керівництвом ЄС у питаннях економіки? Найперше й найголовніше — дано старт переговорам про подальшу лібералізацію торгівлі між Україною та Європейським Союзом. Ми сподіваємося, що результатом цих переговорів стане збільшення квот для українських товарів, які ми експортуємо в ЄС. Друге, — це питання "промислового безвізу". Вже найближчим часом буде завершено роботу місії, яка має перевірити готовність України до такого режиму", - написав він. 

Як пояснив прем'єр-міністр, "промисловий безвіз" — це доступ українських непродовольчих товарів на ринки європейських країн без додаткової сертифікації.

Третє питання, за словами очільника уряду, - це подальша імплементація законодавства та принципів ЄС в законодавство України.

"Саме євроінтеграційні прагнення — це "червона нитка", яка проходить через усю роботу нашого уряду, це наш топпріоритет", - резюмував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Брюсселі 9 лютого зустрівся з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Йшлося, зокрема, про асоціацію України з ЄС.

Україна і ЄС: що відомо