В МЗС повідомили, що відносини між Україною та Угорщиною ніхто не припиняв / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поінформував Європейський Союз і Організацію Північноатлантичного договору (НАТО) про втручання Угорщини у внутрішні справи України під час підготовки та проведення місцевих виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожУ ЄС відреагували на дипломатичний скандал із втручанням Угорщини в українські вибори

Відео дня

"Угорщина не припиняла блокувати засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні. І завжди ми виходили з того, що лише остаточне врегулювання освітньої проблеми призведе до зняття цього блокування з боку Угорщини", - сказав Кулеба.

Він сказав, що повідомлення міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петера Сійярто про нібито відмову України від угорської підтримки в напрямку євроатлантичної інтеграції було прочитано невірно.

"Україна налаштована на взаємодію з усіма країнами-членами ЄС і НАТО в питаннях нашої європейської та євроатлантичної інтеграції, але це не означає, що ми будемо пропускати будь-які спроби зневажливо ставитися до наших національних інтересів", - сказав Кулеба.

Також міністр підкреслив, що відносини між Україною і Угорщиною ніхто не припиняв.

"Зараз є важкий емоційний і політичний момент, але давайте дамо емоціям вщухнути", - сказав Кулеба.

Він додав, що зустріч президента України Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном не знімається з порядку денного.

Глава МЗС нагадав, що Київ заборонив в'їзд двом угорським посадовцям у зв'язку з втручанням у внутрішні справи України під час місцевих виборів.

"У дипломатії заборона на в'їзд, ще й для високопосадовця іншої країни, - це більш ніж жорсткий крок у відповідь", - сказав Кулеба.

"Я поінформував наших колег в Європейському Союзі і в НАТО про поведінку Угорщини. Я вважаю, що втручання у внутрішні справи дружньої сусідньої країни не личить поважному члену таких організацій як Європейський Союз та НАТО", - заявив Кулеба.

Втручання Угорщини у місцеві вибори в Україні: що відомо