Українські нардепи побували в Азербайджані / фото Oxu.Az

Група народних депутатів України відвідала Азербайджан. За підсумками цієї поїздки було зроблено спільну заяву.

Так, українські нардепи поділяють радість Азербайджану за відновлення територіальної цілісності. Про це повідомляє Oxu.Az.

Серед нардепів, які відвідали цю країну: Валерій Колюх, Володимир Крейденко, Людмила Марченко, Мар'ян Заблоцький, Олександр Горобець, Микола Галушко, Сергій Бунін, Іван Слободяник.

Відео дня

Так, депутати в рамках офіційного візиту дружби напередодні Дня відновлення незалежності Азербайджану здійснили поїздки в Баку, Гянджу, а також деокуповані території Карабаху, відвідавши місто Агдам.

Читайте такожУ Баку відкрили Український центр (фото)Нардепи наголосили, що Азербайджан - стратегічний партнер України. Вони згадали азербайджанську діаспору в нашій країні.

"Результати повернення Агдама додому вже помітні - розчищаються руїни, будуються дороги, зводяться нові будинки. Ми сподіваємося, що незабаром не тільки Агдам, а й весь Карабах зацвіте знову", - йдеться у заяві депутатів.

На жаль, розповіли українські народні обранці, за повернення Карабаху азербайджанський народ заплатив велику ціну. Прекрасний Баку поповнився другою алеєю шехідів. 

"Бачачи старанність, з якою проводяться відновлювальні роботи в Карабасі, і той пієтет, з яким азербайджанці підходять до пам'яті про жертви, ми впевнені, що мир в регіоні відновиться остаточно", - кажуть депутати.

"Україна поділяє біль і скорботу Азербайджану за героями, які поклали свої життя на вівтар миру, спокою і процвітання майбутніх поколінь. Наша країна поділяє радість АР за відновлення територіальної цілісності та вітає рішучість, з якою був встановлений мир в регіоні", - наголошується в спільній заяві нардепів.