Учасник ТКГ розповів про настрої на перемовинах щодо Донбасу / фото УНІАН

Член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш не бачить "жодних перспектив" того, що росіяни погодяться на український план щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також"Україна змінила стратегію в ТКГ": Кулеба оцінив новий план щодо Донбасу

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", коментуючи інформацію про нібито "взятий за основу" український план. Він зазначив, що російська сторона на засіданні критикувала пропозиції української делегації.

Відео дня

"Я б не сказав, що план взятий за основу, коректніше говорити, що в основному сьогодні обговорювався план України. Але якраз "та сторона" стверджує, що він не відповідає Мінським угодам, тому говорити, що це обговорення буде продуктивним, дуже складно. В основному обговорювався наш план, "та сторона" його активно критикувала", - повідомив Гармаш.

Учасник ТКГ зазначив, що не бачить "жодних перспектив схвалення нашого плану або плану тієї сторони, оскільки таке завдання не ставиться".

"ОБСЄ поставила перед політгрупою напрацювати проект документа для реалізації Мінських угод... Якщо говорити про реалізацію якогось плану, це буде план, напрацьований у рамках ТКГ. Це не буде український або російський план. Я думаю, там будуть спільні компромісні позиції, якщо взагалі це станеться. Два плани, український і російський, настільки різні, що я не уявляю, як їх можна об'єднати в якийсь робочий документ", - заявив він.

Український план дій щодо Донбасу