У Кабміні відреагували на дії Нікарагуа / фото УНІАН

Кабінет міністрів пропонує застосувати секторальні спеціальні економічні санкцій до Нікараґуа через протиправні дії, зокрема через неузгоджене з Україною призначенням почесного консула на тимчасово окупованій території АР Крим.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зокрема, в уряді вважають, що дії уряду Нікараґуа суперечать національним інтересам і безпеці українських громадян, потурають збройній агресії РФ проти України, сприяють продовженню страждань українських громадян від тимчасової окупації Росією частини українських територій.

Відео дня

Читайте такожУкраїна планує приєднатися до санкцій проти Білорусі - МЗС

«Це рішення нестиме чіткий сигнал, офіційне послання українського народу урядам окремих держав, зокрема Республіці Нікараґуа», - сказав віце-прем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час засідання Кабміну сьогодні, 9 жовтня.

Запропонований урядом пакет санкцій до Нікараґуа, підтриманий шляхом голосування, ще має розглядати РНБО, президент України має ввести це рішення в дію, а Верховна Рада проголосувати за застосування санкцій.

Скандал через дії Нікараґуа в Криму

  • У серпні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що на посаду почесного консула Нікараґуа в окупованмоу Криму призначено одіозного Олега Бєлавенцева. "У 2019 році Святошинський районний суд Києва засудив Бєлавенцева до 13 років ув'язнення за посягання на територіальну цілісність і недоторканність кордонів України. Бєлавенцев був одним з активних учасників спроби анексії Криму, і тому призначення на посаду почесного консула є особливо кричущим і нахабним кроком", - сказав Кулеба.
  • У квітні 2014 року США ввели санкції проти семи громадян РФ і 17 компаній через окупацію Криму. До списку, зокрема включено Бєлавенцева.