5 листопада 2021 року Зеленський підписав закон про олігархів / Фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов розповів, за якими критеріями громадяни України потрапляють під ознаки олігарха.

Про це він повідомив 21 липня в ефірі інформаційного телемарафону.

"Таких критеріїв чотири для того, щоб людина була визнана олігархом. Перший критерій ми пройшли та з'ясували, що 86 громадян нашої країни підпадають під цей критерій. Далі йдуть наступні три критерії... Як тільки ми будемо розуміти, яка буде цифра за другим критерієм, ми обов'язково проінформуємо суспільство", - сказав Данилов.

Відео дня

Він додав, що в процесі роботи цього закону частина людей вже приймає рішення, яким способом розпоряджатися тією чи іншою своєю власністю для того, щоб вони не потрапили до реєстру олігархів. "Ми вітаємо такі речі, коли люди свідомо роблять такі кроки", - підкреслив Данилов.

Секретар РНБО зазначив, що олігархічна кланова система, яка працювала в Україні, повинна припинити своє існування - це заважає розвитку нашого суспільства.

"Ми за те, щоб у нас були люди, які займаються бізнесом, ми з великою повагою маємо до них ставитися. Але, коли поєднуються монополії - медіа, політика, бізнес - це неприпустимі речі", - підкреслив Данилов.

Реєстр олігархів:

5 листопада 2021 року Зеленський підписав закон про олігархів.

20 липня 2022 року секретар РНБО України Олексій Данилов заявив, що наразі під перевірку на відповідність критеріям, визначеним так званим "законом про олігархів", можуть потрапити понад 80 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: