Владислав Атрошенко висловився про загрозу агресії РФ проти України / фото УНІАН

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко заявив, що у разі нападу росіян на Україну їх сприйматимуть, як фашистів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні під час загальноміської наради в Чернігівській міськраді.

За його словами, сьогоднішня військово-технічна перевага російської армії може допомогти їй, якщо мати на меті фізичне захоплення територій і знищення всього живого.

Відео дня

"Але ж якщо це застосувати – то що далі? Якщо буде застосована така зброя – це буде сприйняття росіян таке саме, як було сприйняття фашистів ще десятки років після Другої світової війни", – наголосив Атрошенко.

Він також підкреслив, що "ніхто тут Росію не чекає з короваями та гармошками".

Атрошенко зауважив, що зараз прикордонному Чернігову треба, в першу чергу, не підігравати нікому в намаганні розхитати ситуацію.

Міський голова закликав своїх підлеглих і всіх чернігівців не піддаватися паніці.

Читайте такожМер Чернігова назвав "фігнею" курс України в НАТО"Працюємо спокійно. Все, що стосується цивільної оборони, які є задачі – виконуємо. Найкращий рецепт для всіх – це розвивати економіку, збільшувати податкові відрахування, від яких посилювати українську армію. І реально тільки українська армія є стримувальним фактором для Путіна (президент РФ Володимир Путін – Ред.). Більше таких факторів, важливих і суттєвих, на мій погляд, не існує", – наголосив міський голова Чернігова.

Нагадаємо, конфлікт між Україною та РФ загострився восени 2021 року. Росія перекинула до кордону з нашою державою багато військових та техніки.

В Україні та в низці західних держав заговорили про загрозу широкомасштабного російського вторгнення.

Наприкінці січня 2022 року секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов сказав, що повномасштабний наступ Росії на Україну фізично неможливий.

Вас також можуть зацікавити новини: