Венедіктова збирається переїхати в інше місце найближчим часом / Фото: УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що її переїзд на державну дачу в Пущі-Водиці – це тимчасовий вимушений захід, пов'язаний виключно з міркуваннями безпеки. За її словами, вона прийняла рішення якомога скоріше переїхати, щоб не давати приводів суспільству для сумнівів.

Читайте такожЗеленський оселився на "дачі Ющенка" в Конча-ЗаспіПро це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«…перебралася я туди зовсім не тому, що я дуже хотіла поліпшити свої житлові умови. Так було необхідно вчинити в той конкретний момент часу і пов'язаний цей момент був виключно з міркуваннями безпеки. Багато чого сталося за останній час, про що я розповісти не можу: від підкинутих дроном политих кров’ю мертвих птахів на балкон мого будинку до куди неприємніших і по-справжньому небезпечних обставин, суть яких я зараз розкривати не має наміру. Ні в яку, звичайно ж, змову зі співробітниками ДУС або, чого ще, КМ я не вступала. Розмір орендної плати я не встановлювала, а отримавши пропозицію, просто з нею погодилася, прекрасно розуміючи, що моє перебування у цьому будинку займе лише декілька місяців, не більше», – зазначила Венедіктова.

Генпрокурор додала, що ні секунди не сумнівається у собі, адже, на її думку, вона ніяких законів не порушувала: ні юридичних, ні законів моралі та честі.

За словами Венедіктової, після розголосу вона направила запити у відповідні органи влади з метою прояснити ситуацію і об'єктивно розібратися в ній: «Я попросила надати мені методологію розрахунку орендної плати за використання самого будинку, плати за використання загальних територій і тому подібне. Упевнена, в найближчий час будуть проведені необхідні службові перевірки та, таким чином, отримані відповіді на поставлені питання».

Також Венедіктова запевнила, що не вступала в змову з директором комплексу «Пуща Водиця» Євгенієм Єгоровим: «Ні в які змови ні з ким я не вступаю і не маю наміру».

Переїзд Венедіктової на державну дачу в Пущі-Водиці: що відомо

  • У червні сім’я генпрокурора Ірини Венедіктової переїхала на державну дачу.
  • На території розташований двоповерховий маєток, будинок для гостей, персональне штучне озеро і тенісний корт.
  • За інформацією журналістів, там ввімкнені так звані «глушилки» для беспілотників, попри відсутність заборони польотів.
  • Повідомлялося, що щомісячна плата за винайм дачі складає 63 тисячі гривень. Тоді як утримання маєтку з держбюджету обходиться у 163 тисячі гривень на місяць.