Данилов назвав спецоперацією РФ відкриття в Миколаєві магазину російської мережі / фото УНІАН

Намір російської мережі дискаунтерів "Світлофор" відкрити свій магазин MERE в місті Миколаєві - це операція спецслужб Російської Федерації.

Про це на брифінгу після сьогоднішнього засідання РНБО заявив його секретар Олексій Данілов.

"Ми досліджували це питання. Природно, це - спецоперація російських спецслужб, які зараз мають велике бажання розгорнути на території Херсонської, Одеської, Миколаївської, Запорізької областей так звану мережу дискаунту для використання під час виборчого процесу для досягнення своєї політичної мети. Ця мережа працювати в Україні не буде", - сказав він.

Відео дня

Також Данилов висловив досаду, що мер Миколаєва Олександр Сєнкевич та депутати Миколаївської міської ради не розуміють цього й не противляться відкриттю магазину.

Читайте такожРНБО запровадила санкції проти Фірташа і Фукса

"Коли вони кажуть, що у них не вистачає повноважень, шановні друзі, було б бажання – повноважень на сьогодні наша Конституція, наші закони дають всім, починаючи від органів місцевого самоврядування й закінчуючи іншими інституціями. Цими повноваженнями треба користуватися та застосовувати свої повноваження", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 14 червня стало відомо, що до кінця місяця планується відновлення магазину MERE в Миколаєві, який був закритий у 2020 році. Крім того, в планах мережі значиться відкриття 40 магазинів по всій Україні до кінця року.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич на закиди Данилова відмітив, що у міської влади немає законних повноважень перешкоджати відновленню роботи магазину.