Чеська міністерка саботує саміт в Угорщині через її політику щодо України / фото УНІАН

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова саботує зустріч міністрів оборони країн Вишеградської групи (Чехія, Словаччина, Польща, Угорщина), що має відбутися в Угорщині.

Про це вона заявила в Twitter.

Міністерка розкритикувала політику Угорщини стосовно Росії та України, що зазнала повномасштабного вторгнення російських військ. 

Відео дня

"Я завжди підтримувала V4 і мені дуже шкода, що дешева російська нафта для угорських політиків зараз важливіша ніж українська кров", – написала Яна Чернохова.

Міністерка акцентувала, що наступної неділі, 3 квітня, в Угорщині відбудуться парламентські вибори. Вона каже, що не хоче бути учасницею чиєїсь виборчої кампанії.

Чи підтримають її рішення міністри оборони Словаччини та Польщі поки невідомо.

Реакція Угорщини на війну в Україні: що потрібно знати

Як повідомляв УНІАН, Угорщина не підтримує створення безпольотної зони над Україною, оскільки це нібито може призвести до бойових дій у повітрі.

Також Будапешт виступає проти введення миротворців в Україну через ризики початку сухопутної війни.

Крім цього, Угорщина також відмовляється надсилати Україні зброю для боротьби з Росією та забороняє транспортування зброї в Україну через Угорщину.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який балотуватиметься на переобрання, раніше заявив, що його країна не приєднається до антиросійських санкцій Європейського Союзу на імпорт енергоносіїв.

В МЗС України висловлювали сподівання, що Угорщина перегляне свою позицію заради спільного миру в Європі.

25 березня президент Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про підтримку України: "Угорщина... я хочу зупинитися тут і бути відвертим. Один раз і назавжди. Ви маєте самі вирішити, за кого ви. Ви суверенна держава". 

Вас також можуть зацікавити новини: