Путін домагається перемир'я, використовує всі свої можливості / фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін почав розуміти, що реально діється на фронті після знаменитого виступи заступника Генштабу генерала Рудськогпро 25 березня, який сказав, що"ніякий Київ ми не збираємося брати, ми там так просто, не знаю чому, а наше основне завдання – захищати Донбас".

Таку думку в ефірі "Радіо. Свобода" висловив політолог Андрій Піонтковський.

"А коли зараз заявили, що відбулося перегрупування сил... Він прекрасно розуміє ці речі. У чому вся його зовнішньополітична активність? Він же домагається перемир'я, використовує всі свої можливості. Була спочатку місія до Києва Драгі, Макрона, Шольца, вона провалилася. Потім він найняв Ердогана. Доказ того, що він все розуміє і відчайдушно домагається перемир'я, – це величезна геополітична ціна, яку він заплатив Ердогану. Він же зрадив Вірменію, він дав Ердогану, Туреччині повну свободу рук в трьох регіонах, де він з ним конкурував, в тому числі, у військовій сфері – в Нагірному Карабасі, а тепер уже власне Вірменії, в Сирії і навіть в Лівії. Ердоган отримав величезну ціну за пустушку - за те, що він обіцяв: він поговорить із Зеленським...",- зазначив політолог.

Відео дня

За його словами, це підкреслює, що Путін розуміє те положення, в якому він знаходиться, і відчайдушно шукає виходу з нього у формі припинення вогню і укладення якоїсь угоди, яка закріплює за Росією захоплені території, дозволяє йому як би продати своєму оточенню і народу якусь ілюзію так званої перемоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після успішного контрнаступу Збройних сил України Путін почав змінювати свою позицію щодо переговорів з Києвом.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз не планує вести переговори з російським президентом Путіним

Своєю чергою екс-президент РФ Медведєв видав нову порцію нісенітниці, гнівно коментуючи відмову Зеленського від переговорів з окупантами.

При цьому міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що Москва заговорить серйозно про переговори тільки після того, як позиції її армії максимально ослабнуть. 

Вас також можуть зацікавити новини: