Кулеба їде до Брюсселя / фото REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що прямує до Брюсселю за практичною підтримкою від країн-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) на тлі стягування військ Російської Федерації до українських кордонів. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Зараз усі зусилля наших партнерів спрямовані на те, щоб довести до Російської Федерації не благорозумність її подальшої збройної ескалації проти України", - заявив Кулеба. 

Відео дня

Читайте такожГенсек НАТО і держсекретар США обговорили ситуацію на кордоні України

"Ми зараз перебуваємо у тій фазі, коли мають бути максимальні вербальні сигнали по всіх каналах до Російської Федерації, і Німеччина та Франція ці сигнали надсилають", - зазначив міністр.

У зв'язку з цим, міністр підкреслив, що задача України максимально мобілізувати міжнародних партнерів.

"Але ми маємо всі з вами розуміти, що не дай боже, але може настати фаза, коли будь-яких висловлювань, занепокоєння і словесних вербальних закликів до Росії вже буде вкрай недостатньо", - наголосив Кулеба. 

Глава МЗС відзначив, що настав час говорити про те, якою практичною може бути підтримка України у разі масштабного збройного загострення.

"Мій візит до Брюсселя пов'язаний саме з цим", - сказав Кулеба і додав, що з країнами-членами НАТО будуть обговорюватися "дуже конкретні речі". 

Загострення конфлікту РФ з Україною: реакція світу

  • У Брюсселі 13 квітня відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО за участі міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.
  • Учасники засідання обговорять загострення Росією безпекової ситуації вздовж українсько-російського кордону та в тимчасово окупованому Криму, а також дієві шляхи підтримки Північноатлантичним альянсом суверенітету і територіальної цілісності України.
  • Також Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідає Брюссель у день проведення Комісії Україна - НАТО. 
  • Комісія Україна-НАТО (КУН) є найвищим органом, який ухвалює рішення стосовно розвитку відносин України та Альянсу і спрямовує заходи практичного співробітництва. Вона також є форумом для консультацій між країнами-членами Альянсу та Україною з тих питань безпеки, що викликають обопільну зацікавленість.