Єрмак назвав детективною історією нібито зрив спецоперації з затримання вагнерівців / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак заявив, що оприлюднена в окремих засобах масової інформації інформація про нібито проведення в Офісі глави держави наради, на якій обговорювався зрив спецоперації із затримання бойовиків приватної військової компанії «Вагнера», є вигадкою від початку й до кінця.

Про це він сказав в ефірі Свободи слова Савіка Шустера 18 вересня, інформує прес-служба Офісу глави держави.

«Це детективна історія, яка була вигадана від самого початку до кінця. Взято декілька фактів з реальності, додано художні вигадки – і створилася масштабна історія, яка дійсно вражає», – зазначив Єрмак.

Читайте такожВенедіктова розповіла, що робила Україна, щоб Білорусь видала "вагнерівців"

Він нагадав, що представники відповідних органів, зокрема Служби безпеки та Офісу генерального прокурора України, вже дали чітку відповідь стосовно того, що відбувалося навколо так званої операції із затримання бойовиків ПВК «Вагнера».

Водночас керівник Офісу президента наголосив, що впродовж бойових дій на Донбасі українська розвідка та відповідні служби документували всіх осіб, які беруть участь у війні проти України.

«Це триває й до сьогодні. І саме факти цього документування були «злиті» у ЗМІ. На жаль, це завдало дуже серйозного удару по наших органах. Після цього інциденту їм буде набагато важче виконувати цю роботу», – сказав Єрмак.

За його словами, у спеціальних службах працює багато людей, які щоденно ризикують своїм життям, захищаючи Україну.

«Тому це прикрий випадок, коли політики, представники медіа, бажаючи отримати - хто «лайки» у фейсбуці, хто – політичні дивіденди, використовують пропаганду проти України і, на жаль, беруть у ній участь», – зауважив керівник Офісу президента.

Затримання бойовиків "Вагнера": що відомо

  • 29 липня в Білорусі затримали бойовиків з ПВК "Вагнера", 32 - під Мінськом, ще одного - на півдні країни. Серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.
  • За інформацією правоохоронних органів Білорусі, до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії.
  • Білорусь звернулася до української влади з проханням перевірити причетність затриманих до скоєння злочинів в Україні.
  • 11 серпня Офіс генпрокурора України направив до Генпрокуратури Білорусі запити щодо видачі 28 бойовиків. Усі 28 осіб, серед яких 9 громадян України, підозрюються в участі в терористичній організації.
  • 14 серпня Білорусь видала Росії 32 затриманих під Мінськом "вагнерівців".
  • 18 серпня головний редактор видання "Цензор" Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook з посиланням на власні джерела написав, що ситуація з появою в Білорусі бойовиків ПВК "Вагнера" була нібито частиною секретної операції СБУ та ГУР Міноборони з їх затримання, яка зірвалася через просочення інформації в Офісі президента.
  • В Офісі президента, Службі зовнішньої розвідки та СБУ спростували цю інформацію.