Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що нині не можна сказати, коли завершиться технічне розслідування після розшифрування "чорних скриньок" зі збитого в Ірані літака «Міжнародних авіаліній України».

Читайте такожАвіакатастрофа літака МАУ: Кулеба повідомив результати переговорів з Іраном щодо компенсацій родичам загиблих

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба повідомив під час онлайн-брифінгу. Зокрема, його запитали про терміни проведення технічного розслідування після розшифрування бортових самописців зі збитого українського літака в Ірані.

Відео дня

"Технічне розслідування знаходиться у руках відповідних фахівців. Дійсно, розшифрування скриньок пройшло успішно. Зараз ми спостерігаємо конструктивну налаштованість на продовження роботи технічних експертів з Ірану та інших країн, причетних до цієї ситуації. Я тут вам не можу назвати точний час, коли ця робота закінчиться, тому що коли йдеться про технічні особливості, то може виникати багато нюансів, які потребуватимуть вирішення і розв'язання. Але запевняю вас, що станом на зараз ми не фіксуємо спроб жодної зі сторін зволікати з технічним розслідуванням", - наголосив глава МЗС.

Довідка УНІАН. 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», який виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, зокрема 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

Через три дні президент Ірану Хасан Рухані визнав, що український лайнер був збитий «в результаті ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

18 липня стало відомо, що Іран передав бортові самописці з літака МАУ до Франції на дослідження.

Українські експерти з Національного бюро розслідування авіакатастроф перебували у Франції під час зчитування даних з «чорних скриньок» літака МАУ.

21 липня очільник МЗС повідомив, що зчитування «чорних скриньок» літака МАУ пройшло успішно.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що розшифрування «чорних скриньок» зі збитого літака МАУ підтвердило незаконне втручання в його політ.

30 липня у Києві відбулися переговори з іранською делегацією щодо виплати компенсацій після збиття літака.

Раніше сьогодні, 31 липня, Кулеба повідомив три головні результати переговорів з делегацією Ірану щодо компенсацій у справі збитого літака МАУ. Зокрема, серед іншого, Іран включився у переговорний процес щодо встановлення всіх обставин трагедії, притягнення всіх винних до відповідальності і виплати всіх необхідних компенсацій. Також Іран погодився виконати усі свої зобов'язання за міжнародними конвенціями у сфері авіації. Водночас, нині немає відповіді на запитання, якою буде сума компенсацій.