Зеленський - прес-конференція онлайн / Скріншот

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий до будь-якого формату переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним для повернення українських територій та політв'язнів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав під час прес-конференції, присвяченій першому року свого президентства.

Зеленський нагадав, що відбулося три обміни, в результаті яких із полону «ЛНР/ДНР» та з Росії було звільнено 135 людей.

Відео дня

Читайте такожТранспортне сполучення між областями поки що не будуть запускати - Зеленський

«І зараз ми говоримо з Російською Федерацією вже про можливий обмін після COVID-19. Я хочу, щоб ми, не зважаючи на COVID-19, про це говорили - про повернення наших політв’язнів, які перебувають в Росії чи у в’язницях Криму. Є результат, він складається з людських життів», - наголосив він.

Президент зазначив, що за час пандемії він не проводив телефонних розмов з Путіним.

«Зараз через коронавірус кожен займається своєю країною. Ми не відпускаємо у вільний простір питання повернення наших людей, наших територій і незаконно анексованого Криму. Не відпускаємо», - підкреслив Зеленський.

За його словами, Німеччина та Франція погодилися, що одразу після спаду пандемії COVID-19 має відбутися зустріч у «нормандському форматі».

«Що стосується президента Росії, то ми повинні з ним … повинні домовлятися… Мінський формат - пріоритет, але ніхто не відміняє інших форматів. Я готовий до будь-якого формату, який може приблизити нас до кінця війни та повернення наших територій і людей. До будь-якого формату. Мені все одно. Нам потрібен результат», - додав Зеленський.