Навального отруїли наприкінці серпня / фото Навальний/instagram

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що перш ніж робити висновки щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, необхідно дочекатися результатів розслідування.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню Politico Europe, текст якого наводить прес-служба Офісу президента.

«Весь світ сьогодні дуже уважно стежить за деталями та результатами розслідування трагедії з паном Навальним, які має опублікувати німецька сторона. Ми маємо це побачити. Ми – як суспільство, ви – як журналіст, я – просто як людина, навіть не як президент, – щоб робити ті чи інші висновки щодо пана Навального, нам необхідні деталі», - сказав Зеленський.

Відео дня

«Ми розуміємо, що будь-яка політика, спрямована на такі складні питання, направлена на загрозу людям у цій політиці. Я впевнений, що всі лідери повинні об'єднуватися у висловлюваннях, санкційній політиці і зробити все, щоб не допустити продовження такої трагічної, складної політики», - додав глава Української держави.

Читайте такожЗеленський засудив замах на Навального

Отруєння Навального "Новачком"

Російський опозиціонер Олексій Навальний був у комі з 20 серпня до 7 вересня. Йому стало погано в літаку при перельоті з Томська в Москву. Спочатку його госпіталізували в Омську, після чого транспортували в берлінську клініку «Шаріте».

Країни Заходу стверджують, що опозиціонера отруїли отрутою з групи «Новачок». Російська сторона версію про отруєння заперечує.

Розробник "Новачка" Віл Мірзаянов 20 вересня вибачився перед опозиціонером за те, що брав участь "в цьому злочинному бізнесі", і сказав, що для відновлення політику буде потрібно близько року. 

1 жовтня інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel Навальний заявив, що за спробою його отруєння «Новачком» стоїть особисто президент РФ Володимир Путін. Опозиціонер також повідомив, що має намір повернутися в Росію.

Російські правоохоронні органи відмовляються відкривати справу за фактом отруєння Навального.