Зеленський розповів про складність перемовин щодо Донбасу / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що українська сторона під час переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі не піддається на шантаж.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на спільній з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою прес-конференції у Братиславі. Захід Офіс президента України транслював у Facebook.

«Україна не йде (піддається – УНІАН) на шантаж – це бачать всі: і Європа, і Росія, але ми дійсно знаходимо сьогодні баланс для засідання Трьохсторонньої контактної групи в Мінську і баланс у виваженій політиці, та в діалозі в засіданнях ТКГ, і в діалозі з РФ, суб’єктом мінського процесу», - заявив він.

Відео дня

Президент зазначив, що діалог з російською стороною «крихкий» та «нестабільний», але українська сторона робить все, щоб цей діалог існував.

«Для того, щоб був результат цих засідань в Мінську чи в «нормандії». Ми з вами знаємо, який складний режим припинення вогню, непростий режим тиші, але він є, і якщо б не прицільні провокації – то ми б зберегли життя всіх людей, які загинули через бойові дії», - додав глава держави.

Зеленський переконаний, що без діалогу «ми ніколи не вийдемо з цієї складної ситуації, з цього кута».

Перемир'я на Донбасі