Президент України Володимир Зеленський / Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не гарно підвищувати політичний рейтинг за рахунок президента.

Про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо ситуації довкола представників, прихильників партії Анатолія Шарія, передає кореспондент УНІАН.

"Не дуже красиво - спробувати підвищувати собі рейтинг за рахунок мого рейтингу, рейтингу президента чи моєї особистості, чи нашої партії. Мені здається, що це неправильно. І мені здається, що повинно бути соромно... Мені не цікаві ці люди, про яких ви говорите. В цілому".

Відео дня

Читайте такожШарій через суд вимагає грошей українських платників податків на свою партію

За словами президента, він не займається нападами на будь-яку партію.

«Я не займаюся нападами на будь-яку партію. Я думаю, що засоби масової інформації це бачать. Знають, що в мене дуже ліберальне відношення до засобів масової інформації... Мало того, що я не нападаю ні на пана Шарія, чи там Нацпорпус... Вони говорять про мене такі речі, які, мені здається, соромно говорити в принципі людині про людину. Але, скажімо так, це їх життя», - зазначив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня біля центрального входу у будівлю Офісу президента на вулиці Банковій близько тисячі прихильників партії Шарія вимагали, щоб до них вийшов президент України Володимир Зеленський. Вони заявляли, що незадоволені тим, що під час пандемії коронавірусу на правоохоронні органи і зарплати чиновників були витрачені великі кошти, а президент, за їх словами, «ніби не помічає цього». Також учасники акції вимагали відреагувати на побиття активістів партії правоохоронцями. Одночасно, біля Будинку письменників, що розташований на вулиці Банковій, відбувся мітинг противників партії Шарія - представників С14. Останні заявляли, що прихильникам Шарія необхідне «шизофренічне лікування».

Згодом прихильники Шарія вирушили до будівлі МВС. На вулиці Лютеранській у колонну кілька агресивних молодиків кинули димові шашки та застосували сльозогінний газ. Сталася бійка, яку припинила поліція. За результатами було затримано 15 активних учасників конфлікту.

Пізніше у столичному метро на станції «Театральна» сталася сутичка із застосуванням газових балончиків. У соціальних мережах повідомлялося, що після акцій протесту в центрі Києва сталася бійка в метро між прихильниками партії Шарія і їхніми опонентами. У Telegram-каналі PavlovskyNews було розміщено відео конфлікту на станції метро «Театральна». «В даному випадку «шаріївці», перевершуючи супротивника кількісно, почали заганяти націоналістів в кут станції метро і бити флагштоками-вудками. Також в хід пішов сльозогінний газ», - йдеться в коментарі до відео.

У Telegram-каналі «UA: RIGHT Українські Праві» повідомляється, що в метро після акції «активісти партії Шарія натовпом залили балонами і побили ветеранів полку «Азов».