З ОП звільнили Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова / Колаж УНІАН, фото Офіс президента, фото wikipedia.org

Президент України Володимир Зеленський звільнив двох заступників голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Відповідні укази №205 та №203 є на сайті Офісу президента. Так, зі своїх посад звільнені Андрій Смирнов та Олексій Дніпров. Як йшлося на сайті ОП, у Єрмака раніше було десять заступників. 

Як відомо, Смирнов закінчив Національний університет "Києво-Могилянська академія", за спеціальністю "Правознавство". З 2013 року займався юридичною та адвокатською практикою. Указом президента 10 вересня 2019 року він був призначений заступником керівника ОП. 

Відео дня

Дніпров закінчив Академію праці соціальних відносин Федерації професійних спілок України за спеціальністю "Правознавство", Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальностями "Публічне право", "Фінанси і кредит", Національний університет "Одеська юридична академія" за спеціальністю "Інтелектуальна власність".  

З 2003 року працював на посадах старшого консультанта та головного консультанта Апарату Верховної Ради України. На посаду заступника голови ОП був призначений 9 липня 2021 року.

Зеленський призначив послом Данілова

Ввечері президент України також оголосив про ще одне важливе кадрове призначення. На цьому тижня він звільнив з посади секретаря РНБО Олексія Данілова. Сьогодні у ЗМІ та серед нардепів казали, що екс-чиновника хочуть призначити послом в одній з дружніх Україні країн.

Врешті Зеленський підтвердив - Данілов буде представляти дипломатичні інтереси України в Молдові. Він буде українським послом замість Шевченка Марка Олександровича. Указ щодо звільнення останнього з'явився на сайті ОП сьогодні.

Вас також можуть зацікавити новини: