В МЗС України прокоментували можливі "зернові" домовленості у Стамбулі / фото УНІАН

Міністерство закордонних справ України заявляє, що завтра, 22 липня, на зустрічі представників України, Росії, Туреччини та Організації Об'єднаних Націй можуть підписати документ про експорт збіжжя, але є умови.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, який є у розпорядженні УНІАН.

Як зазначив Ніколенко, 22 липня в Туреччині заплановані переговори щодо відновлення експорту українських зернових під егідою ООН.

Відео дня

"За підсумками може бути підписаний документ, який міститиме зобов‘язання сторін щодо безпечного функціонування експортних маршрутів у Чорному морі", - заявив Ніколенко.

"Українська делегація підтримає лише ті рішення, які гарантуватимуть безпеку південних регіонів України, сильні позиції ЗСУ в Чорному морі та безпечний експорт української сільськогосподарської продукції на світові ринки", - відзначив речник.

Як раніше повідомляв УНІАН, 13 липня у Стамбулі завершилися чотиристоронні переговори щодо відновлення експорту зерна з українських портів.

За повідомленнями ЗМІ, на зустрічі узгоджували ключові аспекти відновлення експорту зерна. Йшлося, зокрема, про те, що зерно вивозитимуть з трьох українських портів у супроводі конвоїв, а турецький флот інспектуватиме порожні судна, що прибувають в українські порти.

Вас також можуть зацікавити новини: