Чому не виходять млинці / фото ua.depositphotos.com

Зовсім скоро настане Масляна 2022 - весняне свято, традиційною стравою якого є млинці. Тонкі млинці - дуже вибагливе блюдо, яке легко зіпсувати. Навіть у досвідчених кулінарів млинці підгорають, тверднуть, прожарюються нерівномірно і рвуться.

УНІАН розібрав найчастіші кулінарні помилки в приготуванні млинців, через які страву доводиться викидати.

Відео дня

Неправильна консистенція тіста

Кулінарам, які рідко готують млинці, важко на око "намацати" правильну консистенцію тіста. Щоб тісто не було занадто рідким або густим, беріть борошно і рідину в співвідношенні 2:3. Наприклад, на 2 склянки борошна наливайте 3 склянки молока. Не забудьте також вбити яйця (1 яйце на 500 г тіста), щіпку борошна і пару ложок олії.

Млинці при охолодженні стають сухими і жорсткими

Млинці зберігають еластичність тільки в теплому вигляді, а в холодному стають твердими і покриваються тріщинами. Таке може трапитися якщо в тісті немає ніякої кислоти. Спробуйте влити в тісто трохи кефіру або кислого молока - тоді вироби будуть ніжними і ажурними.

Млинці рвуться на сковороді

Нерідко перевернути млинець абсолютно не виходить - він рветься при будь-якому дотику і перетворюється в кашу. У проблеми може бути дві причини: ви поклали занадто мало яєць, або тісто не встигло настоятися. Спробуйте вбити яйце в тісто і залишити його на 20 хвилин.

У млинців ламкі краї

Краї млинців підсихають і починають кришитися, якщо залишити їх на відкритому повітрі. Вирішити проблему легко: накривайте стопку млинчиків широкою кришкою або тарілкою. Тоді вони будуть рівномірно м'якими.

Млинці сирі всередині

Млинці можуть пропектися нерівномірно якщо вилити їх на недостатньо гарячу сковорідку або занадто рано перевернути. Також в млинцях можуть зустрічатися грудочки сирого тіста, якщо не просіяти борошно.

Рецепт ідеальних млинчиків / фото ua.depositphotos.com

Смачні млинці: поради та секрети

  1. Інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури - так вони краще з'єднуються. Тому молоко і яйця слід дістати з холодильника заздалегідь.
  2. Щоб млинці були ажурними і з дірочками, додайте в них кефір або соду.
  3. Сковороду добре розігрійте, і тільки тоді виливайте тісто.
  4. Щоб млинці легко переверталися і завжди були вдалими, використовуйте спеціальну сковороду-млинницю.
  5. Смажте вироби на середньому вогні і не накривайте кришкою.
  6. Додайте в тісто щіпку цукру, навіть якщо млинці будуть солоними. Так тісто стане смачніше.

Рецепт млинчиків, які завжди виходять вдалими

  • Борошно вищого сорту - 2 склянки.
  • Кефір нежирний - 1,5 склянки.
  • Вода - 1,2 склянки.
  • Яйця - 1 шт.
  • Щіпка солі і цукру.
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.

Збити яйця з водою і кефіром до однорідності. Всипати сіль і цукор, розмішати. Невеликими порціями просіяти борошно і ретельно перемішати. Дати тісту настоятися 15 хвилин. Влити олію. Сковороду добре розігріти і посмажити млинці з двох сторін. Скласти млинці на тарілку і обов'язково накрити зверху.

Вас також можуть зацікавити новини: