Як правильно розвести желатин в холодець / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

На зимові свята багато українців готують холодець з улюблених видів м'яса. У кожної сім'ї є своя улюблена технологія приготування холодцю, але будь-який рецепт іноді дає осічку. Страва виходить рідкою і розтікається, а гості прийдуть зовсім скоро. Якщо у вас не застиг холодець - не турбуйтеся. Купіть кілька упаковок желатину і дотримуйтесь нашої інструкції.

Холодець не застиг - що робити

Відразу після закінчення варіння можна заздалегідь дізнатися, застигне холодець чи ні. Для цього потрібно змочити пальці в теплому бульйоні холодцю і потерти їх один об одного. Якщо холодець приготований правильно, то пальці будуть липкими і почнуть склеюватися.

Що робити якщо, не застиг холодець? Таке часто буває, якщо холодець готується без м'ясних частин, багатих колагеном - хрящів, кісток і жирного м'яса. У такій ситуації не обійтися без додавання желатина. Він трохи змінить присмак страви, проте надасть йому потрібну желейну структуру. Сам желатин отримують в процесі виварювання кісток, хрящів і шкіри тварин, тому його можна назвати концентрованим холодцем.

Відео дня
Що робити якщо холодець не застиг / фото ua.depositphotos.com

Як загустити холодець желатином

Якщо за цілу ніч холодець так і не застиг, вилийте його назад в каструлю, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Це потрібно для того, щоб страва після переробки не скисла.

Потім візьміть порошковий желатин - по 25 г на 1 л рідкого холодцю. Перед тим, як додати желатин в холодець, замочіть його в теплій воді (100 мл води на 25 г желатину). Залиште порошок набухати 20 хвилин. Бажано замочувати холодець не в воді, а в бульйоні від холодцю.

За 20 хвилин киплячий бульйон трохи охолоне. В теплий холодець всипте набряклий желатин і добре перемішайте, поки він повністю не розчиниться.

Після цього знову розлийте холодець по формах і поставте в холодильник. Через 5-8 годин він повністю застигне.

Вас також можуть зацікавити новини: