
Повітряне і ніжне пісочне печиво з манки, яке швидко готується - мрія будь-якої господині і її близьких. Вам не доведеться більше їсти сумнівні солодощі з магазину - зробіть смачну випічку своїми руками.
Печиво з манки без вершкового масла
Інгредієнти:
- Крупа манна - 200 г
- Борошно - 1 склянка
- Цукор - 100 г + для обвалювання
- Яйце - 1 шт.
- Лимон (цедра) - 1 шт.
- Розпушувач - 7 г
- Сіль - 1 щіпка
- Вода холодна - 2 ст. л
- Олія рослинна - 4 ст. л
Взяти глибоку ємність, в неї розбити яйце, влити холодну воду і рослинну олію. Всипати цукор і сіль, перемішати, додати просіяне борошно і манку. Зняти з лимона цедру і також висипати в миску разом з розпушувачем. Перемішати, замісити тісто, накрити його рушником і залишити на 20-30 хвилин.
Духовку розігріти до 180 градусів, з тіста скатати ковбаску і розрізати її на кілька частин. Кожен шматочок вмочити в цукор, викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати печиво з манки 15-20 хвилин в залежності від потужності духовки.
Ніжне печиво з манки без борошна
Інгредієнти:
- Молоко - 100 мл.
- Яйце - 1 шт.
- Цукор - 80 г.
- Сіль - щіпка.
- Крупа манна - 300 г (в тісто) + для панірування печива.
- Ванільний цукор - 5 г.
- Розпушувач - 8 г.
- Олія рослинна рафінована - 60 г.
У миску висипати цукор, ванільний цукор і сіль, вбити яйце. Розмішати віночком, влити рослинну олію. Перемішати до однорідності, додати молоко. Знову перемішати, всипати манку і розпушувач. Перемішати, закрити плівкою і залишити на 60 хвилин.
Вимісити тісто, скачати з нього кульки, обваляти їх в манці і викласти на деко, застелене папером. Випікати 30-35 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Ніжне печиво з манки можна подавати до чаю або кави.