Смачне печиво можна зробити своїми руками / depositphotos.com

Повітряне і ніжне пісочне печиво з манки, яке швидко готується - мрія будь-якої господині і її близьких. Вам не доведеться більше їсти сумнівні солодощі з магазину - зробіть смачну випічку своїми руками.

Печиво з манки без вершкового масла 

Інгредієнти:

  • Крупа манна - 200 г
  • Борошно - 1 склянка
  • Цукор - 100 г + для обвалювання
  • Яйце - 1 шт.
  • Лимон (цедра) - 1 шт.
  • Розпушувач - 7 г
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода холодна - 2 ст. л
  • Олія рослинна - 4 ст. л

Взяти глибоку ємність, в неї розбити яйце, влити холодну воду і рослинну олію. Всипати цукор і сіль, перемішати, додати просіяне борошно і манку. Зняти з лимона цедру і також висипати в миску разом з розпушувачем. Перемішати, замісити тісто, накрити його рушником і залишити на 20-30 хвилин.

Відео дня

Духовку розігріти до 180 градусів, з тіста скатати ковбаску і розрізати її на кілька частин. Кожен шматочок вмочити в цукор, викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати печиво з манки 15-20 хвилин в залежності від потужності духовки. 

Ніжне печиво з манки без борошна

Інгредієнти:

  • Молоко - 100 мл.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 80 г.
  • Сіль - щіпка.
  • Крупа манна - 300 г (в тісто) + для панірування печива.
  • Ванільний цукор - 5 г.
  • Розпушувач - 8 г.
  • Олія рослинна рафінована - 60 г.

У миску висипати цукор, ванільний цукор і сіль, вбити яйце. Розмішати віночком, влити рослинну олію. Перемішати до однорідності, додати молоко. Знову перемішати, всипати манку і розпушувач. Перемішати, закрити плівкою і залишити на 60 хвилин.

Вимісити тісто, скачати з нього кульки, обваляти їх в манці і викласти на деко, застелене папером. Випікати 30-35 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Ніжне печиво з манки можна подавати до чаю або кави.

Вас також можуть зацікавити новини: