Мармурове печиво - рецепт вдома / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Youtube

Ніжне і красиве мармурове печиво продається в багатьох кондитерських, проте легко готується в домашніх умовах. Ці ласощі гарантовано сподобаються всім любителям солодкого. Свою назву вони отримали за незвичайний зовнішній вигляд - білу посипку з глибокими тріщинками, схожими на мармур.

Мармурове шоколадне печиво

Інгредієнти:

  • борошно - 120 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • цукор - 200 г;
  • какао-порошок - 60 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • розпушувач для тіста - 5 г;
  • цукрова пудра - 50 г.

Яйця збийте з цукром до появи піни. Масло розтопіть у мікрохвильовці або на водяній бані, влийте в яєчну суміш. Окремо змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач для тіста і какао.

Відео дня

Поступово всипте суху суміш у рідку. Перемішайте тісто міксером або вінчиком до однорідності - у ньому не має бути грудочок. За бажанням додайте апельсинову цедру. Ємність із тістом накрийте плівкою і поставте в холодильник на 3 години, щоб воно затверділо.

Потім увімкніть духовку розігріватися до 200°. Скачайте кульки з тіста і повністю обваляйте в цукровій пудрі. Викладіть на деко з пергаментом. Запікайте шоколадне мармурове печиво приблизно 10 хвилин, поки на поверхні не з'являться тріщинки.

Мармурове лимонне печиво

Мармурове печиво лимонне / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • лимон - 2 шт.;
  • вершкове масло - 85 г;
  • цукор - 150 г;
  • розпушувач для тіста - 2 чайн. л.;
  • цукрова пудра - 50 г.

З двох лимонів зніміть цедру і дрібно порубайте. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці. Збийте яйця з цукром, розтопленим маслом і цедрою. Видавіть 2 столові ложки лимонного соку і також додайте в суміш.

Борошно змішайте з розпушувачем і поступово всипте до рідкої основи. Перемішайте тісто до однорідності, щоб не було грудочок. Загорніть у плівку і приберіть у холодильник мінімум на годину.

Мокрими руками з тіста зробіть однакові кульки. Якщо готуєте мармурове печиво з начинкою, то в кожну кульку покладіть наповнювач. Обваляйте вироби в цукровій пудрі та викладіть на деко з пергаментом. Запікайте 15-20 хвилин за 200°.

Вас також можуть зацікавити новини: