Сирна запіканка - смачне і корисне блюдо, яке подобається в будь-якому віці. Її легко можна приготувати вдома, якщо знати прості секрети і нюанси. УНІАН розповість, що можна додати в запіканку замість манки і як зробити цей десерт неймовірно смачним.
Раніше ми говорили про те, як готується сирна запіканка за іншими рецептами.
Корисний лайфхак: для запіканки найкраще брати сир максимальної жирності. Чим вище цей показник - тим щільнішою і смачною вийде блюдо.
Швидка сирна запіканка з манкою
- Сир - 500 г
- Яйця - 4-5 шт.
- Цукор - 2-3 ст. л (за смаком)
- Манна крупа - 5 ст. л
- Масло вершкове - для змазування форми
Сир перетерти з яйцями, додати цукор і ретельно перемішати. Потім додати борошно і знову перемішати, щоб консистенція вийшла однорідною. Залишити на 20 хвилин "настоятися", а потім викласти у форму, змащену маслом. Випікати запіканку 30-50 при 180°C.
Домашня запіканка з сиру в духовці
- Сир - 1 кг
- Яйце куряче - 7 шт.
- Сметана - 0,5 склянки
- Цукор - за смаком
- Ваніль - за смаком
- Сіль - щіпка
- Ізюм - 200 г
- Масло вершкове розм'якшене-60 г
Сир розтерти з яйцем, всипати сіль, цукор, ваніль, масло, сметану і родзинки. Ретельно перемішати сирну масу і викласти її в форму, змащену вершковим маслом. Випікати блюдо в духовці 30-40 хвилин при температурі 180°C.
Сирна запіканка з манкою і вишнею
- Вишня - 100 г
- Сир - 350 г
- Крупа манна - 1 ст. л
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 1 ст. л
- Ванільний цукор - 1 ч. л
- Сіль - щіпка
У глибоку миску висипати манку, яйця, сіль і ванільний цукор. Перемішати віночком або збити міксером до однорідної консистенції. Додати сир і ще раз перемішати, а потім залишити на 15-20 хвилин для набухання манки. Духовку в цей час розігріти до 180°C, а вишні вимити.
Сирну масу викласти у форму для запікання, змащену маслом, зверху додати вишні. Готувати запіканку в духовці 40 хвилин при 180°C.