Що можна додати в запіканку - рецепт / depositphotos.com

Сирна запіканка - смачне і корисне блюдо, яке подобається в будь-якому віці. Її легко можна приготувати вдома, якщо знати прості секрети і нюанси. УНІАН розповість, що можна додати в запіканку замість манки і як зробити цей десерт неймовірно смачним.

Раніше ми говорили про те, як готується сирна запіканка за іншими рецептами.

Корисний лайфхак: для запіканки найкраще брати сир максимальної жирності. Чим вище цей показник - тим щільнішою і смачною вийде блюдо.

Відео дня

Швидка сирна запіканка з манкою

  • Сир - 500 г
  • Яйця - 4-5 шт.
  • Цукор - 2-3 ст. л (за смаком)
  • Манна крупа - 5 ст. л
  • Масло вершкове - для змазування форми

Сир перетерти з яйцями, додати цукор і ретельно перемішати. Потім додати борошно і знову перемішати, щоб консистенція вийшла однорідною. Залишити на 20 хвилин "настоятися", а потім викласти у форму, змащену маслом. Випікати запіканку 30-50 при 180°C.

Домашня запіканка з сиру в духовці

  • Сир - 1 кг
  • Яйце куряче - 7 шт.
  • Сметана - 0,5 склянки
  • Цукор - за смаком
  • Ваніль - за смаком
  • Сіль - щіпка
  • Ізюм - 200 г
  • Масло вершкове розм'якшене-60 г

Сир розтерти з яйцем, всипати сіль, цукор, ваніль, масло, сметану і родзинки. Ретельно перемішати сирну масу і викласти її в форму, змащену вершковим маслом. Випікати блюдо в духовці 30-40 хвилин при температурі 180°C. 

Сирна запіканка з манкою і вишнею

  • Вишня - 100 г
  • Сир - 350 г
  • Крупа манна - 1 ст. л
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 1 ст. л
  • Ванільний цукор - 1 ч. л
  • Сіль - щіпка

У глибоку миску висипати манку, яйця, сіль і ванільний цукор. Перемішати віночком або збити міксером до однорідної консистенції. Додати сир і ще раз перемішати, а потім залишити на 15-20 хвилин для набухання манки. Духовку в цей час розігріти до 180°C, а вишні вимити.

Сирну масу викласти у форму для запікання, змащену маслом, зверху додати вишні. Готувати запіканку в духовці 40 хвилин при 180°C.

Вас також можуть зацікавити новини: