
Пиріг з куркою - оригінальний варіант вечері або обіду, який можна швидко приготувати для всієї родини. Поєднання можуть бути самими різними - курка з грибами, з цибулею, з картоплею або іншими, не менш смачними, інгредієнтами. УНІАН підкаже, як зробити пиріг з куркою і цибулею або іншими овочами.
Раніше ми говорили про те, як приготувати заливний пиріг на кефірі або воді.
Пиріг з куркою з листкового тіста з грибною начинкою
- курячі стегна - 8 шт;
- рослинна олія - 1 ст. л;
- копчений бекон - 8 скибочок;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- печериці - 250 гр;
- чебрець - 1\4 пучка;
- борошно - 2 ст. л;
- курячий бульйон - 400 мл;
- молоко - 200 мл;
- листкове тісто - 400 гр;
- яйця - 1 шт.
Курку нарізати великими шматками, смажити на олії 5-8 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Курку дістати, замість неї покласти на сковороду бекон, готувати 5 хвилин. Додати нарізані гриби і цибулю, а також подрібнений чебрець - обсмажувати 5-8 хвилин на середньому вогні.
Всипати борошно, перемішати, влити молоко і бульйон, викласти в сковороду курку. Довести до кипіння, тушкувати 30 хвилин на повільному вогні. Викласти начинку в форму для запікання з високими бортиками. Розкатати листкове тісто, накрити їм форму для випічки, відрізати зайві шматки. Змастити тісто збитим яєчним жовтком, випікати в духовці 30 хвилин при 200 °C.
Заливний пиріг з куркою, яйцями і сиром
- яйця - 4 шт;
- куряче філе - 300 гр;
- петрушка, кріп - 1 пучок;
- сир - 100-150 гр;
- сіль, перець;
- цукор - 1 ч. л;
- сметана - 350 гр;
- вершкове масло - 150 гр;
- борошно - 300 гр;
- розпушувач - 0.5 ч. л;
- кунжут.
Яйця (2 шт) відварити круто, курку теж відварити і нарізати шматочками. Подрібнити зелень, натерти сир на тертці, з'єднати з яйцями і куркою, посолити, поперчити, перемішати.
Приготувати тісто: збити 2 яйця з цукром і сіллю, додати сметану і розтоплене вершкове масло, ще раз збити. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, додати в яєчну масу.
Форму для запікання змастити маслом, вилити половину тіста, викласти начинку, зверху залити тістом, що залишилося. Посипте кунжутом і запікайте 30-35 хвилин при 180 °C.
Пиріг з куркою і картоплею овочевий
- картопля - 2-3 шт;
- морква - 1 шт;
- вершкове масло - 100 гр;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- борошно - 50 гр;
- сіль, перець;
- чебрець - 0.5 ч. л;
- курячий бульйон - 350 мл;
- куряче філе - 250 гр;
- молоко - 180 мл;
- зелений горошок заморожений - 80 гр;
- кукурудза заморожена - 80 гр;
- листкове тісто - 400 гр.
Картоплю очистити, нарізати кубиками, моркву нарізати кружечками, викласти овочі в сотейник. Залити водою, довести до кипіння, накрити кришкою, варити на мінімальному вогні 8-10 хвилин. Злити рідину, викласти овочі на тарілку.
На сковороді розігріти масло, обсмажити на ньому цибулю до золотистого кольору, потім додати борошно і спеції, перемішати. Поступово вливаючи на сковороду бульйон і молоко, довести суміш до кипіння. Готувати 2 хвилини до тих пір, поки суміш не загусне.
Викласти в сковороду курку, горошок, кукурудзу, моркву і картоплю, перемішати, зняти з вогню. Тісто розділити навпіл, розкачати два пласта. Один покласти на дно форми для випічки, розрівняти. Викласти начинку, накрити другим пластом і закріпити краю. Випікати в духовці 35-40 хвилин при 220 °C.