Вареники з чорносливом / фото ua.depositphotos.com

Вареники - гордість української кухні. Існує величезна різноманітність солодких і солоних начинок для вареників. Пропонуємо вас приготувати дуже смачні і незвичайні пісні вареники з чорносливом, горіхами медом. Мед підкреслить м'який смак пісного тіста, а чорнослив додасть вареникам легкий копчений аромат.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне тісто на вареники.

Вареники з чорносливом, горіхами і медом

Для начинки:

Відео дня
  • Чорнослив без кісточок - 200 г.
  • Вода - 200 мл.
  • Волоські горіхи рубані - 50 г.
  • Мед - 3 ст. л.

Для тіста:

  • Борошно - 300 г.
  • Вода - 150 мл.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 0.5 ч. л.

Чорнослив викласти в миску і залити остиглим чорним чаєм або коньяком. Залишити на 2 години. Воду розігріти приблизно до 40-50°. Просіяти в миску 2/3 борошна, додати сіль і цукор. Потім вливати воду і замішувати тісто спочатку виделкою, потім руками. Поступово досипати решту борошна, поки тісто не стане еластичним і не липким. Вам може знадобитися більше або менше борошна.

Чорнослив варити в 200 мл води 15 хвилин, віджати і дрібно нарізати. Горіхи дрібно порубати або перемолоти в м'ясорубці. Змішати в мисці чорнослив, горіхи і мед. Тісто тонко розкачати і видавити однакові кружечки склянкою. Викласти в кожен кружечок по ложці начинки і защипнути вареники. Довести до кипіння воду в каструлі і підсолити. Варити вареники в окропі 4-6 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: