Вареники - гордість української кухні. Існує величезна різноманітність солодких і солоних начинок для вареників. Пропонуємо вас приготувати дуже смачні і незвичайні пісні вареники з чорносливом, горіхами медом. Мед підкреслить м'який смак пісного тіста, а чорнослив додасть вареникам легкий копчений аромат.
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне тісто на вареники.
Вареники з чорносливом, горіхами і медом
Для начинки:
- Чорнослив без кісточок - 200 г.
- Вода - 200 мл.
- Волоські горіхи рубані - 50 г.
- Мед - 3 ст. л.
Для тіста:
- Борошно - 300 г.
- Вода - 150 мл.
- Цукор - 1 ч. л.
- Сіль - 0.5 ч. л.
Чорнослив викласти в миску і залити остиглим чорним чаєм або коньяком. Залишити на 2 години. Воду розігріти приблизно до 40-50°. Просіяти в миску 2/3 борошна, додати сіль і цукор. Потім вливати воду і замішувати тісто спочатку виделкою, потім руками. Поступово досипати решту борошна, поки тісто не стане еластичним і не липким. Вам може знадобитися більше або менше борошна.
Чорнослив варити в 200 мл води 15 хвилин, віджати і дрібно нарізати. Горіхи дрібно порубати або перемолоти в м'ясорубці. Змішати в мисці чорнослив, горіхи і мед. Тісто тонко розкачати і видавити однакові кружечки склянкою. Викласти в кожен кружечок по ложці начинки і защипнути вареники. Довести до кипіння воду в каструлі і підсолити. Варити вареники в окропі 4-6 хвилин.