Що приготувати на 14 лютого на вечерю, щоб здивувати другу половинку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

На календарі тільки 11 лютого, але багато хто вже щосили цікавиться, яку вечерю приготувати на 14 лютого для своєї другої половинки. Хочеться чогось незвичайного, смачного, але й водночас не за всі гроші світу.

Оскільки це романтичне свято припадає на будній день, УНІАН підібрав три простих рецепти, кожен з яких не забере у вас багато часу. У меню в нас сьогодні теплий овочевий салат, паста з креветками у вершковому соусі та печиво мадлен.

Теплий салат з овочами - простий рецепт

Теплий салат є дуже смачною, але водночас простою стравою. Вона чудово підійде, щоб зігріти вас у холодні вечори і при цьому потішить смакові рецепти. Для приготування цієї страви потрібні:

Відео дня
  • солодкий салатний перець - 500 грамів;
  • помідори чері - 400 грамів;
  • фета - 100 грамів;
  • червона цибуля - за бажанням;
  • оливки без кісточок - 30 грамів;
  • оливкова олія - кілька столових ложок;
  • трохи гірчиці;
  • петрушка - за бажанням.

Перці запікаємо в духовці до м'якості, на це піде близько 40 хвилин при тремпературі 180 градусів. Потім дістаємо їх і перекладаємо в пакет або накриваємо фольгою. Коли вони пропаряться, буде легше знімати шкірку.

Готуємо заправку з олії та гірчиці. За своїм смаком можна додати інші спеції. Нарізаємо оливки кружечками, а помідори - на половинки та четвертинки. Цибулю подрібнюємо на свій смак, адже хтось любить дрібно, а комусь - подобається великими півкільцями.

Перець очищаємо, нарізаємо тонкими смужками і викладаємо на дно тарілки. Зверху викладаємо помідори, цибулю, нарізану кубиками фету і заправляємо соусом. За бажанням можна прикрасити зверху зеленню. Подавати салат потрібно одразу, оскільки він має бути теплим.

Паста з креветками - рецепт

Паста з креветками є дуже популярною для романтичного вечора. Її можна подавати як головну страву. Для приготування знадобляться:

  • креветки - 200 грамів очищених (600 г неочищених);
  • часник - 3 зубчики;
  • паста тальятелле - 5 гніздечок;
  • вершки 20% - 150 мілілітрів;
  • борошно - 1 чайна ложка;
  • вершкове масло - 30 грамів;
  • сушений орегано, сіль і перець;
  • сир пармезан або інший за смаком - 50 грамів.

Спочатку чистимо креветки. Далі ставимо на плиту каструлю з гарячою водою та залишаємо закипати. У сковорідці на вершковому маслі обсмажуємо секунд 30 порізаний кружальцями часник і додаємо туди креветки. Залишаємо їх готуватися близько хвилини. Вливаємо вершки, всипаємо борошно і гарненько мішаємо, щоб не було грудочок.

До цього часу вода вже закипить - кидаємо туди пасту. Соус приправляємо спеціями та помішуємо. Він поступово почне густіти і якщо його залишити без нагляду, може почати прилипати. Коли він стане досить густим, то вимикаємо під ним вогонь. Паста має бути відварена до стану аль-денте, коли вона вже зовні м'яка, а всередині злегка тверда. Переміщаємо її в соус. Якщо він почав остигати, можна знову його підігріти разом із пастою. Потрібно гарненько їх разом перемішати і можна розкладати по тарілках. Зверху посипаємо сиром.

Печиво мадлен - рецепт на швидку руку

Мадлен - печиво родом із Франції, де готується вже багато років. Воно чудово підходить для цієї пори року, завдяки своєму яскравому цитрусовому аромату і смаку. Ще один величезний плюс - це недорога вартість інгредієнтів, просте і швидке приготування. Для печива вам знадобляться:

  • яйця - 2 шт;
  • цукор - 5 ст.л;
  • вершкове масло - 120 г;
  • борошно - 195 г;
  • сік і цедра одного апельсина;
  • дрібка солі;
  • ваніль;
  • плитка молочного або білого шоколаду;
  • посипка із сердечками.

Для цього рецепта в ідеалі потрібно придбати силіконову формочку для печива мадлен - у формі мушлі. Вона вам ще стане в пригоді, бо печиво захочеться повторити ще не раз.

Яйця і цукор збиваємо до пишної однорідної маси. Туди додаємо м'яке вершкове масло і ваніль, продовжуємо збивати. Вливаємо сік і додаємо цедру, перемішуємо. Останнім вводимо борошно та трохи солі. Перемішуємо тісто і розподіляємо по формочках. Заповнюйте їх краще не повністю, оскільки печиво ще збільшитися в розмірі. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яності. На кожну партію йде близько 20 хвилин, але краще перший раз засікти час і подивитися, скільки потрібно вашій духовці. Печиво дуже ніжне і м'яке всередині, з ледь хрусткою скоринкою зовні.

Далі якщо є час і бажання, можна на водяній бані розтопити шоколад, щоб прикрасити печиво. Можна пензликом розподілити шоколад по формочках для мадлен і зверху притиснути печивом. Залишити так за застигання й отримати гладеньку поверхню. Або ж можна кожне печиво наполовину занурити в розтоплений шоколад і зверху присипати солодкою присипкою.

Використовуючи білий шоколад і червоний харчовий барвник, можна створити справжній кулінарний шедевр зі смаком Франції.

Звісно, тільки вам обирати, що приготувати на 14 лютого, проте ці три рецепти дуже прості, доступні та при цьому святкові.

Раніше УНІАН розповідав, що подарувати чоловікові на 14 лютого.

Вас також можуть зацікавити новини: