Традиційна кутя - рецепт з пшениці / ua.depositphotos.com

Сьогодні, 24 грудня, українці зустрічають різдвяний Святвечір - вечір перед Різдвом. Серед інших традицій вважається, що саме в цю дату люди повинні зустрічатися зі своїми хрещеними батьками і просити їм частування. УНІАН розповість, як готується справжня кутя - рецепт наших предків.

Кутя на Різдво з пшениці - рецепт

Інгредієнти: 

  • 350 г пшениці
  • 50 г волоських горіхів
  • 50 г родзинок
  • 50 г запареного маку
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • мед за смаком

Розповідаємо, як готується різдвяна кутя - найкращий рецепт пропонує Євген Клопотенко.

Відео дня

ВАЖЛИВО: замочувати пшеницю потрібно, тільки якщо вона нешліфована - вже готові зерна для куті можна відразу варити.

Промити пшеницю, залити водою, варити 1.5-2 години в пропорції 1:4. Викласти в миску мак, залити окропом на 15 хвилин, потім злити воду. Мак розтерти в ступці або кавомолці (якщо використовуєте другий варіант, можна не замочувати продукт, а подрібнювати до тих пір, поки не з'явиться молочко).

Подрібнити волоські горіхи, але не в блендері - великі шанси перетворити горіх на борошно. У велику миску викласти зварену пшеницю, додати горіхи, мед, мак і родзинки. Натерти в миску лимонну цедру, вичавити лимонний сік за смаком. Перемішати всі інгредієнти, додати трохи теплої води до потрібної консистенції страви.

Вас також можуть зацікавити новини: