Рецепт абрикосового варення / фото ua.depositphotos.com

Абрикосове варення – смачна заготовка на зиму, яку роблять заготовляють зазвичай у липні-серпні. Рецепт його приготування доволі простий і традиційний, а натомість у холодну пору року можна буде ласувати яскраво-апетитним варенням або використовувати його для різноманітної випічки.

Абрикосове варення

  • Абрикоси - 1 кг
  • Цукор - 1 кг
  • Вода - 1 ст.

Абрикоси помити та обсушити. Очистити від кісточок і розібрати на шматочки.

Читайте такожАроматне варення з винограду: як приготувати оригінальний смаколик на зиму

Кісточки розколоти горіхоколом й очистити від "шкірки".

Цукор змішати з водою до отримання сахаристого сиропу.

Абрикоси викласти у каструлю, пересипаючи ядрами з кісточок. Залити сиропом і довести до кипіння. Зняти з вогню й охолодити (до кімнатної температури).

Сироп злити, він має охолоджуватися окремо від шматочків абрикосів.

Повторити цю процедуру ще двічі. Втретє довести до кипіння і проварити 10-15 хвилин на середньому вогні. Розлити варення по банках і закатати.

Абрикосово-апельсинове варення

  • Абрикоси - 1 кг
  • Цукор - 800 г
  • Апельсин - 1 шт.

Абрикоси помити, розрізати на половинки та видалити кісточки. Засипати цукром, струсити й залишити на ніч.

Вранці перемолоти через м'ясорубку апельсин і додати до абрикосів.

Як приготувати абрикосове варення / фото botanichka.ru

Варити варення у три прийоми по 5 хвилин, кожного разу доводити до кипіння на великому вогні, потім зменшувати вогонь до нижче за середній і, помішуючи, варити.

Після останнього проварювання розлити гаряче варення у стерилізовані банки, закрутити кришками. Перевернути банки, закутати й залишити до повного охолодження.

Варення абрикосове з корицею

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор - 800 г
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Пектин - 10 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

Абрикоси промити, видалити кісточки й злегка просушити. Нарізати плоди невеликими часточками, приблизно 0,5-0,7 мм.

Додати до абрикосів цукор, ванільний цукор, пектин та корицю. Суміш з фруктами перемішати й залишити на 30-40 хвилин.

Читайте такожНеймовірне варення зі слив: рецепти солодкої заготовки на зиму

Далі ємність покласти на дуже повільний вогонь, під час закипання зняти пінку. Варення періодично помішувати, за необхідності знімати пінку, що утворюватиметься. Варити варення до прозорості абрикосових часточок, приблизно 35-40 хвилин.

Готове варення повністю остудити, викласти у чисті сухі банки, закрити кришками й покласти у прохолодне місце до повного охолодження.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram