Абрикосове варення вважається одним із найсмачніших. Але іноді у господинь після тривалого варіння таке варення перетворюється на "кашу". Якщо ж дотримуватися певної технології, то у вас вийде чудовий і апетитний десерт.
Варення з абрикос половинками в сиропі
Інгредієнти:
- 1 кг щільних абрикосів;
- 600 г цукру*.
*Кількість цукру можна збільшити, якщо любите солодше варення.
Як правильно варити варення з абрикос часточками в сиропі
Помити абрикоси та просушити їх. Розділити на половинки та вийняти кісточки.
На дно каструлі (або іншого посуду, в якому варитимете варення) налити кілька ложок води, щоб вона вкрила дно, і всипати 2-3 ст. л. цукру - це потрібно для того, щоб на дні посуду вийшов сироп, а абрикоси не приставали і не пригорали.
Половинки абрикос викласти в каструлю і засипати цукром. Поставити на маленький вогонь. Щойно цукор почав танути (навіть якщо він увесь не розтанув), каструлю потрібно зняти і відставити на 2 години.
Мішати абрикоси ложкою не потрібно, щоб не пошкодити структуру фруктів.
Через дві години поставити каструлю на слабкий вогонь і довести до кипіння (але не кип'ятити). Помішувати не потрібно, можна тільки нахиляти посуд з одного боку в інший, щоб сироп обволікав усі шматочки фруктів. Зняти з вогню, дати охолонути і настоятися - до наступного дня.
Знову поставити на вогонь і довести до кипіння, але не кип'ятити. Зняти з вогню, розкласти варення по стерилізованих банках і закрити.
Таке янтарне варення з абрикос виходить кольору світлого бурштину. Якщо хочете більш темного, то доведіть абрикоси до кип'ятіння ще раз або два.
Раніше ми розповідали, як зробити курагу в домашніх умовах без духовки та сушарки - бабусин спосіб.