Що приготувати з топінамбура / pixabay.com

У попередній статті ми розповідали, у чому користь топінамбура, кому він рекомендований, а кому протипоказаний. Сьогодні поділимося невеликою добіркою нескладних страв із земляної груші.

Топінамбур на зиму з морквою та огірками

  • топінамбур - 1 кг;
  • кам'яна сіль - 4 ст.л;
  • огірки - 2 шт;
  • фільтрована вода - 2 л;
  • морква - 2 шт;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • дубове листя - 2-3 шт;
  • коріння селери і петрушки;
  • кріп - 2 парасольки;
  • перець горошком.

Узяти стерилізовані сухі банки. На дно викласти топінамбур, моркву й огірки, додати парасольки кропу, петрушку і селеру. Закип'ятити 2 літри води, злити в окрему посудину, потім знову закип'ятити і залити овочі в банці.

Повторити процедуру кип'ятіння і зливу. Перед фінальним додаванням води всипати в банку спеції. Банки закатати, укутати тканиною, залишити на добу остигати. Зберігати в темному прохолодному місці.

Відео дня

Повидло з топінамбура

Як приготувати повидло з топінамбура / pixabay.com
  • топінамбур - 1 кг;
  • гарбуз - 1 кг;
  • цукор - 1 кг;
  • лимон - 1 шт.

Читайте такожКавун: користь і шкода ягоди, як правильно вибиратипромити, розрізати, видалити кісточки. Нарізати смужками й очистити від шкірки. М'якоть нарізати кубиками. Топінамбур промити, очистити від шкірки, нарізати кубиками. Лимон промити, розрізати на 4 частини, пропустити через м'ясорубку або комбайн.

Узяти каструлю, скласти туди пюре лимона, нарізаний гарбуз і топінамбур. Засипати цукром, перемішати й залишити на 1 годину. Потім поставити масу на вогонь, довести до кипіння. Варити до бажаного загустіння.

Готове повидло перекласти в стерилізовані банки й закатати кришками.

Консервований топінамбур

  • топінамбур - 300 гр;
  • гвоздика - 3 шт;
  • перець горошком - 3 шт;
  • цукор, сіль - 1\3 ч.л;
  • винний оцет білий - 20 мл.

Топінамбур очистити, помити, нарізати дрібними шматочками. Банку простерилізувати і наповнити земляною грушею. Додати сіль, цукор і спеції. Влити винний оцет. Залити вміст окропом, закатати кришками. Консервацію укутати тканиною до охолодження. Зберігати в темному прохолодному місці.

Вас також може зацікавити: