Зелені помідори - це недозрілі томати, які, найчастіше, на грядках залишати не можна, інакше їх вразить інфекція або заморозки. Раніше ми говорили про те, як прискорити процес дозрівання томатів і як смачно приготувати зелені помідори. Сьогодні поділимося унікальними рецептами ікри з таких недозрілих овочів.
Ікра із зелених помідорів з морквою і цибулею
- зелені помідори - 1 кг;
- цибуля ріпчаста - 500 гр;
- морква - 500 гр;
- часник - 10-12 зубчиків;
- цукор - 4 ст. л;
- томатна паста - 2 ст. л;
- сіль - 1 ст. л;
- паприка мелена - 1 ч. л;
- олія соняшникова - 100 мл;
- перець чорний мелений - 1,5 ч. л;
- оцет 9% - 2 ст. л.
Зелені помідори вимити, розрізати навпіл, видалити плодоніжки. Потім нарізати овочі кубиками, подрібнити в блендері або комбайні до стану пюре. Взяти каструлю, налити в неї рослинне масло і викласти помідорову масу. Поставити на вогонь, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою. Готувати 15 хвилин.
Цибулю і моркву нарізати кубиками, подрібнити в блендері або комбайні. Додати цю масу до помідорів, перемішати і варити під кришкою 10 хвилин. Всипати цукор, сіль, чорний перець і паприку, додати подрібнений часник і томатну пасту. Перемішати і варити 5 хвилин. Додати в ікру оцет, довести до кипіння і розкласти по стерилізованим банкам.
Аджика із зелених помідорів з хріном на зиму
- помідори - 400 гр;
- корінь хрону - 2 шт;
- часник - 4 зубчики;
- сіль - 1 ст. л;
- цукор - 1 ч. л;
- оцет 9% - 1 ст. л;
- зелень - пучок.
Томати блендером перебити в пюре, з'єднати з дрібно нарізаною зеленню. Корінь хрону почистити, натерти на дрібній тертці, додати в ємність з помідорами і зеленню. Посипати сіллю і цукром, перемішати, влити оцет і знову перемішати. Розкласти аджику по стерилізованим банкам.
Лечо із зелених помідорів - рецепт
- зелені помідори - 1,5 кг;
- морква - 700 гр;
- перець болгарський - 500 гр;
- цибуля ріпчаста - 500 гр;
- олія соняшникова - 250 мл;
- гострий томатний соус - 500 мл;
- цукор - 1-2 ч. л.;
- чорний мелений перець - 1 ч. л.;
- оцет 9% - 1-2 ст. л.;
- сіль - за смаком.
Зелені помідори вимити, розрізати навпіл, видалити плодоніжки. Нарізати кубиками томати і перець, цибулю нарізати півкільцями, а моркву натерти на тертці. Взяти каструлю з товстим дном, налити олію і по черзі викласти помідори, перець, цибулю і моркву. Зверху на овочі викласти томатний соус, накрити каструлю кришкою і поставити на вогонь.
Через 20-30 хвилин перемішати вміст, зменшити вогонь і варити лечо 1 годину під кришкою, періодично помішуючи. По закінченню години додати цукор, перець і сіль. Потім варити закуску 10 хвилин, в кінці влити оцет, перемішати і зняти з вогню. Розкласти лечо по стерилізованим банкам.