Гостра ікра із зелених помідорів - рецепти/ depositphotos.com

Зелені помідори - це недозрілі томати, які, найчастіше, на грядках залишати не можна, інакше їх вразить інфекція або заморозки. Раніше ми говорили про те, як прискорити процес дозрівання томатів і як смачно приготувати зелені помідори. Сьогодні поділимося унікальними рецептами ікри з таких недозрілих овочів.

Ікра із зелених помідорів з морквою і цибулею

  • зелені помідори - 1 кг;
  • цибуля ріпчаста - 500 гр;
  • морква - 500 гр;
  • часник - 10-12 зубчиків;
  • цукор - 4 ст. л;
  • томатна паста - 2 ст. л;
  • сіль - 1 ст. л;
  • паприка мелена - 1 ч. л;
  • олія соняшникова - 100 мл;
  • перець чорний мелений - 1,5 ч. л;
  • оцет 9% - 2 ст. л.

Зелені помідори вимити, розрізати навпіл, видалити плодоніжки. Потім нарізати овочі кубиками, подрібнити в блендері або комбайні до стану пюре. Взяти каструлю, налити в неї рослинне масло і викласти помідорову масу. Поставити на вогонь, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою. Готувати 15 хвилин.

Цибулю і моркву нарізати кубиками, подрібнити в блендері або комбайні. Додати цю масу до помідорів, перемішати і варити під кришкою 10 хвилин. Всипати цукор, сіль, чорний перець і паприку, додати подрібнений часник і томатну пасту. Перемішати і варити 5 хвилин. Додати в ікру оцет, довести до кипіння і розкласти по стерилізованим банкам.

Відео дня

Аджика із зелених помідорів з хріном на зиму

  • помідори - 400 гр;
  • корінь хрону - 2 шт;
  • часник - 4 зубчики;
  • сіль - 1 ст. л;
  • цукор - 1 ч. л;
  • оцет 9% - 1 ст. л;
  • зелень - пучок.

Томати блендером перебити в пюре, з'єднати з дрібно нарізаною зеленню. Корінь хрону почистити, натерти на дрібній тертці, додати в ємність з помідорами і зеленню. Посипати сіллю і цукром, перемішати, влити оцет і знову перемішати. Розкласти аджику по стерилізованим банкам.

Лечо із зелених помідорів - рецепт

  • зелені помідори - 1,5 кг;
  • морква - 700 гр;
  • перець болгарський - 500 гр;
  • цибуля ріпчаста - 500 гр;
  • олія соняшникова - 250 мл;
  • гострий томатний соус - 500 мл;
  • цукор - 1-2 ч. л.;
  • чорний мелений перець - 1 ч. л.;
  • оцет 9% - 1-2 ст. л.;
  • сіль - за смаком.

Зелені помідори вимити, розрізати навпіл, видалити плодоніжки. Нарізати кубиками томати і перець, цибулю нарізати півкільцями, а моркву натерти на тертці. Взяти каструлю з товстим дном, налити олію і по черзі викласти помідори, перець, цибулю і моркву. Зверху на овочі викласти томатний соус, накрити каструлю кришкою і поставити на вогонь.

Через 20-30 хвилин перемішати вміст, зменшити вогонь і варити лечо 1 годину під кришкою, періодично помішуючи. По закінченню години додати цукор, перець і сіль. Потім варити закуску 10 хвилин, в кінці влити оцет, перемішати і зняти з вогню. Розкласти лечо по стерилізованим банкам.

Вас також можуть зацікавити новини: