Солянка рецепт / фото ua.depositphotos.com

Солянка - це дуже ситний і смачний суп з м'ясом, ковбасою і копченостями, який насичує на весь день. Особливість солянки в тому, що її можна готувати з будь-яких доступних інгредієнтів на кухні, і завжди буде смачно. Найпопулярніші продукти для солянки - це копченості, м'ясо, ковбаси, гриби, риба.

УНІАН розповість, як зробити готову заправку для солянки на зиму, і як приготувати сам суп.

Заправка для солянки на зиму

  • Огірки свіжі - 700 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Оливки без кісточки - 1 банка.
  • Морква - 2 шт.
  • Часник - 6 зубч.
  • Пучок зелені.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Оцет - 2 ст. л.
  • Соняшникова олія - 60 мл.
  • Перець чорний і червоний за смаком.

Цибулю нарізати великими кубиками, моркву почистити і натерти на крупній тертці. На сковороді розігріти олію. Обсмажити цибулю і моркву до готовності. Зелень дрібно порубати, огірки нарізати маленьким кубиком. Додати огірки і зелень в сковороду. Оливки розрізати навпіл і додати в сковороду. Додати оцет, сіль, цукор і перець, рубаний часник. Тушкувати все разом 10 хвилин під кришкою.

Відео дня

Гарячу заправку викласти в стерилізовану банку і закатати кришкою. Додавати в солянку за 10 хвилин до кінця готування. За бажанням в заправку також можна додати томатну пасту.

Солянка з беконом і яловичиною

  • Сосиски - 100 г.
  • Яловичина на кісточці - 350 г.
  • Бекон - 70 р.
  • Маслини - 50 р.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • Селера - 50 г.
  • Рослинна олія - 20 г.
  • Кріп, петрушка за смаком.
  • Маринований огірок - 1 середній.
  • Томатна паста - 3 ст. л.
  • Лимон - 4 колечка.
  • Сіль, перець, спеції за смаком.

Цибулю нарізати півкільцями, картоплю і огірок - кубиком, селеру - соломкою, сосиски і маслини - кільцями. Відварити яловичину до готовності на слабкому вогні. Бульйон процідити, а м'ясо нарізати шматочками. У яловичий бульйон покласти картоплю і варити 10 хвилин.

Цибулю і селеру обсмажити на середньому вогні з олією до напівготовності. Викласти овочі в бульйон з картоплею. Додати в каструлю огірок, бекон, сосиски, яловичину і маслини. Варити 15 хвилин. Покласти томатну пасту, сіль і перець, посічену зелень. Варити ще 5 хвилин. Розлити солянку по тарілках і викласти в кожну тарілку часточку лимона.

Солянка - рецепт / Фото: depositphotos

Солянка рибна

  • Філе сьомги - 250 г.
  • Філе минтая - 100-120 г.
  • Філе тілапії - 100 г.
  • Огірки мариновані - 100 г.
  • Оливки без кісточок - 1 банка.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Томатна паста - 1-2 ст. ложки.
  • Лавровий лист - 1-2 шт.
  • Перець, спеції, сіль за смаком.
  • Петрушка свіжа - за смаком.
  • Лимон - за смаком.

Сьомгу залити 1,5 літрами води, покласти лавровий лист і варити 25 хвилин. Цибулю дрібно нарізати, натерти моркву. Обсмажити моркву і цибулю на олії до готовності. Нарізати огірок кубиком. До овочів в сковороду додати томатну пасту і огірок, тушкувати 1 хвилину. Перець порізати соломкою.

Вийняти і нарізати сьомгу, процідити бульйон. Повернути рибу в бульйон, додати овочеву зажарку і варити 5 хвилин. Філе тілапії і минтая нарізати і покласти в суп. Додати оливки і зелень, варити ще 2 хвилини і вимкнути. Подавати солянку з часточками лимона.

Вас також можуть зацікавити новини: