салат зі скумбрії

На святковий стіл українці зазвичай намагаються приготувати все найсмачніше, одні господині воліють експериментувати зі стравами та пробувати нові смаки, інші дотримуються перевірених рецептів. Однак салат із копченої скумбрії точно не залишить нікого байдужим.

Як приготувати рибний салат зі скумбрії

Такий салат із копченої скумбрії холодного копчення робиться дуже просто - з найдоступніших і знайомих інгредієнтів. Він виходить дуже ситним і ніжним, його доречно буде подати не тільки на новорічний стіл, а й на будь-яке інше свято.

Інгредієнти:

Відео дня
  • одна скумбрія холодного копчення;
  • рис;
  • одна ріпчаста цибуля;
  • одна морква;
  • три яйця;
  • одна столова ложка грецького йогурту;
  • одна столова ложка майонезу;
  • лимон;
  • в'ялені томати.

Для того, щоб рибний салат зі скумбрії вийшов смачним, важливо правильно приготувати основу - зварити розсипчастий рис. Зробіть це заздалегідь, також підготуйте відварені яйця. Потім очистіть цибулю від лушпиння, дрібно наріжте. Почистіть моркву і натріть на тертці. Викласти на розігріту пательню, змащену олією, посолити, поперчити й обсмажити до готовності.

В окремій мисці змішати майонез і грецький йогурт, узяти ложку заправки і змішати її з цибулею та морквою. Варені яйця очистити, розім'яти виделкою або натерти на тертці. Також змішати з ложкою заправки. Скумбрію позбавити кісток і шкірки, нарізати тонкими скибочками.

На велику плоску тарілку поставити кондитерське кільце або роз'ємну форму для запікання, викласти першим шаром рис, потім овочеву масу, потім яйця. Зверху розмістити в'ялені томати, злегка утрамбувати. Наприкінці викласти шматочки скумбрії, прикрасити гірчицею в зернах або ікрою.

Вас також можуть зацікавити новини: