
Пряні й апетитні кабачки по-корейськи точно сподобаються любителям гострих закусок. Така страва добре поєднується з м'ясними стравами, овочевими рагу, різноманітними запіканками. Взимку цей салат нагадає про теплі літні дні. Рекомендуємо готувати його з молодих плодів із м'яким насінням.
Публікуємо два приголомшливі рецепти - кабачки по-корейськи на зиму і швидкий рецепт із коротким терміном зберігання.
Кабачки по-корейськи нашвидкуруч
Інгредієнти:
- кабачки - 2 шт. (500 г);
- морква - 1 шт;
- кріп - 200 г;
- часник - 3 зубчики;
- оцет - 1 стіл. л.;
- соняшникова олія - 2 стол. л.;
- цукор - 2 чайн. л.;
- перець чилі - 5 г;
- паприка мелена - щіпка;
- коріандр мелений - дрібка;
- сіль за смаком.
Кабачки наріжте чвертькільцями і викладіть у каструлю з киплячою водою. Варіть 5-7 хвилин і злийте воду. Моркву натріть на тертці для моркви по-корейськи, часник пропустіть через прес. Перець чилі наріжте тонкими півкільцями. Кріп дрібно порубайте.
У великій мисці змішайте кабачки, моркву, зелень, часник і чилі. Додайте цукор, сіль, оцет, соняшникову олію і всі прянощі. Спецій можна брати більше або менше на ваш смак. Кабачки по-корейськи поставте в холодильник маринуватися на 1-2 години. Після цього закуска готова. У холодильнику вона зберігається не більше 2 діб.

Кабачки на зиму по-корейськи
Інгредієнти:
- кабачки - 3 кг;
- морква - 500 г;
- цибуля - 500 г;
- часник - 30 зубч;
- соняшникова олія - 200 мл;
- оцет - 180 мл;
- цукор - 150 г;
- сіль - 2 стол. л.;
- спеції для моркви по-корейськи - 30 г.
Спочатку підготуйте банки - промийте з содою, простерилізуйте в духовці або мікрохвильовці, прокип'ятіть кришки.
Кабачки промийте й очистіть від шкірки, натріть на тертці для моркви по-корейськи. Моркву також почистіть і натріть на тертці, змішайте з кабачками. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник пропустіть через прес.
У великій мисці змішайте до однорідності сіль, цукор, олію, оцет і приправу по-корейськи. Сумішшю приправ заправте овочі, перемішайте і залиште на 3 години. За цей час кабачки пустять сік і добре промаринуються.
Готову овочеву суміш розкладіть по чистих стерильних банках. Утрамбуйте суміш ложкою, щоб не було пустот. Залиште в кожній банці 2 см вільного місця. Накрийте, але не закручуйте обробленими кришками.
Поставте банки в широку каструлю і залийте гарячою водою по "плечі". Доведіть воду до кипіння і варіть на мінімальному вогні на 15 хвилин. За цей час салат стерилізується. Закрутіть банки кришками і накрийте ковдрою до повного охолодження, а потім переставте в темне прохолодне місце.