Салат із пекінської капусти - рецепти / depositphotos.com

Пекінська капуста - справжнє джерело вітамінів. У своєму складі вона містить вітаміни А, В-групи, С, Е, К, а також мідь, фосфор, залізо, магній, калій, цинк і йод. Крім того, пекінська капуста має велику кількість заліза і клітковини, добре насичує організм. Відповідно, вам вистачить невеликої порції салату, щоб позбутися відчуття голоду і не набути зайвих сантиметрів на талії.

Раніше ми розповідали, як приготувати салат із крабових паличок.

Салат із пекінською капустою та ковбасою

Найсмачніші салати / depositphotos.com
  • Капуста пекінська - 200 г
  • Ковбаса варена (можна використовувати іншу) - 160 г
  • Помідор - 120 г
  • Сир твердий - 80 г
  • Майонез - 80 г
  • Часник - 1 зубчик (4 г)
  • Кунжут - 2 ч. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Узяти суху сковорідку, на ній обсмажити кунжут 1-2 хвилини, висипати його в миску і залишити остигати. Пекінську капусту нашаткувати, перекласти в миску, злегка пом'яти руками і посолити. Ковбасу і помідор нарізати соломкою, сир натерти на крупній тертці, перекласти інгредієнти в місткість із капустою. Заправити салат майонезом, посипати чорним перцем, додати подрібнений часник, перемішати. Подавати салат, посипавши його кунжутом.

Відео дня

Салат із пекінською капустою та куркою

  • Філе куряче (варене або печене) - 200 г
  • Капуста пекінська - 300 г
  • Печериці - 150 г
  • Цибуля зелена - 5-6 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Майонез - 1 ст. ложка
  • Сметана - 1 ст. ложка
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія рослинна - для смаження

Читайте такожСалати з морепродуктами за 15 хвилин на Новий рік: 3 дивовижні рецептипромити, обсушити і нарізати пластинами, потім обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору. Пекінську капусту нашаткувати, зелень подрібнити. Моркву натерти на крупній тертці, а філе нарізати кубиками.

Зробити заправку: змішати майонез і сметану, додати часник, пропущений через прес, посолити й поперчити. Усі інгредієнти скласти в ємність, додати заправку і перемішати салат. Подаючи на стіл, посипати кунжутом.

Салат із пекінської капусти та сухариками

Що приготувати з пекінської капусти / depositphotos.com
  • Капуста пекінська - 230 г
  • Куряче філе копчене - 200 г
  • або стегенце - 300 г
  • Сир твердий - 80 г
  • Сухарики - 80 г
  • Майонез - 100 г
  • Сіль (за потреби) - за смаком

Пекінську капусту дрібно нашаткувати, копчену курку нарізати довільними шматочками. Сир нарізати кубиками, з'єднати всі інгредієнти в одній ємності. Заправити салат майонезом і перемішати.

Важливо: сухарики краще додавати безпосередньо перед подачею, інакше вони стануть м'якими та несмачними.

Простий салат із пекінської капусти з тунцем

  • Тунець консервований в олії - 1 банка
  • Капуста пекінська - 6-7 листків
  • Яйця перепелині - 7-10 шт.
  • Сир - 100 г
  • Хліб білий - 150 г
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Лимонний сік - 2 ст. л.
  • Часник - 1 великий зубчик
  • Пармезан - 50 г
  • Суміш перців
  • Сіль - за смаком

Заздалегідь приготувати заправку для салату: змішати оливкову олію, лимонний сік, мелений перець, подрібнений часник і сіль. Пекінську капусту крупно нашаткувати, перекласти в миску для подачі салату, полити 2\3 заправки і перемішати.

Викласти сир, нарізаний кубиками, зверху на капусту. Наступним шаром розподілити консервований тунець. Полити сухарики заправкою, що залишилася, і додати до салату. Відварені перепелині яйця розрізати навпіл і викласти зверху на салат. Наприкінці посипати все тертим пармезаном і подати страву до столу.

Читайте також: