
Пекінська капуста - справжнє джерело вітамінів. У своєму складі вона містить вітаміни А, В-групи, С, Е, К, а також мідь, фосфор, залізо, магній, калій, цинк і йод. Крім того, пекінська капуста має велику кількість заліза і клітковини, добре насичує організм. Відповідно, вам вистачить невеликої порції салату, щоб позбутися відчуття голоду і не набути зайвих сантиметрів на талії.
Раніше ми розповідали, як приготувати салат із крабових паличок.
- Салат із пекінською капустою та ковбасою
- Салат із пекінською капустою та куркою
- Салат із пекінської капусти та сухариками
- Простий салат із пекінської капусти з тунцем
Салат із пекінською капустою та ковбасою

- Капуста пекінська - 200 г
- Ковбаса варена (можна використовувати іншу) - 160 г
- Помідор - 120 г
- Сир твердий - 80 г
- Майонез - 80 г
- Часник - 1 зубчик (4 г)
- Кунжут - 2 ч. ложки
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Узяти суху сковорідку, на ній обсмажити кунжут 1-2 хвилини, висипати його в миску і залишити остигати. Пекінську капусту нашаткувати, перекласти в миску, злегка пом'яти руками і посолити. Ковбасу і помідор нарізати соломкою, сир натерти на крупній тертці, перекласти інгредієнти в місткість із капустою. Заправити салат майонезом, посипати чорним перцем, додати подрібнений часник, перемішати. Подавати салат, посипавши його кунжутом.
Салат із пекінською капустою та куркою
- Філе куряче (варене або печене) - 200 г
- Капуста пекінська - 300 г
- Печериці - 150 г
- Цибуля зелена - 5-6 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник - 1 зубчик
- Майонез - 1 ст. ложка
- Сметана - 1 ст. ложка
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Олія рослинна - для смаження
Читайте такожСалати з морепродуктами за 15 хвилин на Новий рік: 3 дивовижні рецептипромити, обсушити і нарізати пластинами, потім обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору. Пекінську капусту нашаткувати, зелень подрібнити. Моркву натерти на крупній тертці, а філе нарізати кубиками.
Зробити заправку: змішати майонез і сметану, додати часник, пропущений через прес, посолити й поперчити. Усі інгредієнти скласти в ємність, додати заправку і перемішати салат. Подаючи на стіл, посипати кунжутом.
Салат із пекінської капусти та сухариками

- Капуста пекінська - 230 г
- Куряче філе копчене - 200 г
- або стегенце - 300 г
- Сир твердий - 80 г
- Сухарики - 80 г
- Майонез - 100 г
- Сіль (за потреби) - за смаком
Пекінську капусту дрібно нашаткувати, копчену курку нарізати довільними шматочками. Сир нарізати кубиками, з'єднати всі інгредієнти в одній ємності. Заправити салат майонезом і перемішати.
Важливо: сухарики краще додавати безпосередньо перед подачею, інакше вони стануть м'якими та несмачними.
Простий салат із пекінської капусти з тунцем
- Тунець консервований в олії - 1 банка
- Капуста пекінська - 6-7 листків
- Яйця перепелині - 7-10 шт.
- Сир - 100 г
- Хліб білий - 150 г
- Олія оливкова - 3 ст. л.
- Лимонний сік - 2 ст. л.
- Часник - 1 великий зубчик
- Пармезан - 50 г
- Суміш перців
- Сіль - за смаком
Заздалегідь приготувати заправку для салату: змішати оливкову олію, лимонний сік, мелений перець, подрібнений часник і сіль. Пекінську капусту крупно нашаткувати, перекласти в миску для подачі салату, полити 2\3 заправки і перемішати.
Викласти сир, нарізаний кубиками, зверху на капусту. Наступним шаром розподілити консервований тунець. Полити сухарики заправкою, що залишилася, і додати до салату. Відварені перепелині яйця розрізати навпіл і викласти зверху на салат. Наприкінці посипати все тертим пармезаном і подати страву до столу.
Читайте також: