Мусака з баклажанами класичний рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Мусака - це запіканка з овочами і фаршем, поширена в грецькій, болгарській і румунській кухні. З овочів у страву кладуть баклажани, картоплю і помідори, а фарш найчастіше беруть із телятини або баранини. М'ясо та овочі укладають шарами і поливають соусом бешамель, а потім запікають. Вашим близьким обов'язково сподобається ситна мусака - класичний рецепт читайте нижче.

Мусака з баклажанів і картоплі

Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт;
  • баклажани - 2 шт. (700 г);
  • фарш - 700 г;
  • цибуля - 1 шт;
  • помідори - 2-3 шт;
  • вино - 150 мл;
  • соняшникова олія для смаження;
  • сіль, перець мелений, коріандр за смаком.

Інгредієнти для заливки:

Відео дня
  • масло вершкове - 40 г;
  • борошно - 30 г;
  • молоко - 500 мл;
  • яйця - 2 шт;
  • сир твердий - 200 г;
  • сіль за смаком;
  • мускатний горіх - дрібка.

Спочатку зробіть соус бешамель. На середньому вогні розтопіть у сковороді вершкове масло. Всипте борошно і підсмажуйте півхвилини, постійно помішуючи. Потім невеликими порціями і при постійному помішуванні вінчиком влийте на сковороду молоко. Доведіть соус до кипіння, додайте сіль, мускатний горіх і натертий на сковороді сир.

В окремій мисці збийте яйця вінчиком. Влийте гарячий бешамель у яйця, постійно помішуючи вінчиком. Готову заливку залиште, щоб вона охолола до кімнатної температури.

Цибулю дрібно наріжте, а помідори ошпарте окропом і зніміть шкірку, наріжте кубиком. Обсмажте цибулю до золотистого кольору. Потім викладіть фарш, посоліть і поперчіть за смаком. Обсмажуйте близько 5 хвилин. Влийте в сковорідку вино і додайте томати. Поперчіть і посоліть м'ясо за смаком, смажте ще 3 хвилини та зніміть із вогню.

Баклажани наріжте тонкими смужками, посоліть і залиште на 15 хвилин, а потім промийте проточною водою - це прибере з них гіркоту. Обсмажуйте на пательні з олією по 5 хвилин з кожного боку.

Мусака рецепт / фото ua.depositphotos.com

Картоплю наріжте тонкими кружечками і викладіть на дно форми для запікання. Потім викладіть шар пластинок із баклажанів, а потім обсмажений фарш. Накрийте страву рештою баклажанів і полийте яєчно-сирною заливкою.

Замість свіжих баклажанів у страву можна додати консервовані баклажани або баклажанну ікру. Також смачною вийде мусака з кабачками.

Мусака грецька випікається 40-50 хвилин при 180°.

Вас також можуть зацікавити новини: