Страви на грилі на природі / depositphotos.com

Навесні багато жителів нашої країни традиційно влаштовують пікніки на природі. В умовах війни це зробити непросто, тому можна обмежитися власним двором в приватному будинку. УНІАН пропонує закуски на мангалі і основні страви, які точно сподобаються вашим близьким.

Раніше ми розповідали, як приготувати шашлик з курки.

Печериці на грилі

  • Печериці - 1 кг
  • Оливкова олія - 50 мл
  • Соєвий соус - 5 ст. л
  • Оцет 6 % - 1 ч. л
  • Майонез - 2 ст. л
  • Гостра гірчиця - 1 ч. л
  • Сіль, чорний перець - за смаком.

Гриби промити, висушити, зняти з капелюшків шкірку. Для маринаду змішати оливкову олію, соєвий соус, оцет, майонез і гірчицю. Збити до однорідної консистенції, посолити і поперчити. Залити гриби маринадом і прибрати в холодильник на 2-3 години. Смажити гриби на мангалі за допомогою шампурів 7-10 хвилин.

Відео дня

Лаваш з сиром і зеленню на мангалі

  • Лаваш тонкий - 3 листа
  • Сир твердий - 200 г
  • Зелень петрушки (або кропу) - 1 пучок
  • Часник молодий - 5-6 шт.

Сир натерти на тертці, зелень вимити і дрібно нашаткувати, додати подрібнений часник. Змішати сир із зеленню, розстелити лаваш. Додати начинку і загорнути лаваш конвертиком. Викласти лаваш на решітку і запекти з обох сторін до скоринки.

Кальмари на грилі

  • Кальмари - 1 кг
  • Сметана 20% - 200 мл
  • Часник - 1 зубчик
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Паприка солодка мелена - 1 ч. л
  • Петрушка свіжа - за смаком
  • Соєвий соус - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Кальмар промити, ретельно очистити тушки, особливо всередині. Змастити кальмари соєвим соусом і залишити на 10-15 хвилин. Поки маринується кальмар, приготувати соус. У сметану додати сік половини лимона, сіль, паприку, зелень петрушки, подрібнений часник і мелений перець, перемішати до однорідної консистенції. 

Викласти кальмари на решітку, обсмажити з двох сторін 1 хвилину (не більше, інакше вони стануть "гумовими"). Перед подачею нарізати кальмари кільцями, окремо подати соус.

Сьомга на грилі

  • Стейки сьомги - 1 кг
  • Оливкова олія - 2 ст. л
  • Лайм - 1 шт
  • Сіль і чорний перець - за смаком
  • Зелень - пучок.

Стейки промити і висушити паперовим рушником. Злегка натерти перцем і сіллю. З обох сторін змастити маслом і соком лайма. Викласти на тарілку, обернути плівкою і залишити в холодильнику на 30-40 хвилин. Зробити з фольги "кишеньки", викласти стейки і запікати на решітці 10 хвилин з кожного боку. Перед подачею посипати подрібненою зеленню і ще раз скропити соком лайма.

Картопля з салом на вугіллі

  • Картопля - 1 кг
  • Сало - 300 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком.

Сало нарізати тонкими слайсами, картоплю - кружечками. По черзі нанизати на шампур картоплю і сало, викласти на фольгу. Посолити, поперчити, загорнути у фольгу. Запікати на мангалі 20-30 хвилин, періодично перевертаючи. Зняти фольгу і смажити ще 10-15 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: