
Курячі котлети – це ніжне, соковите і нежирне блюдо. Такі котлети подобаються як дорослим, так і дітям, а також підходять для дієтичного харчування. Готувати страву можна в духовці, в сковороді або на пару в залежності від ваших уподобань. Український кулінар Євген Клопотенко розповів, як приготувати смачні рубані курячі котлети в незвичайному соусі.
Раніше ми розповідали як готувати смачні котлети з сиром.
Курячі котлети в духовці
- Курячий фарш – 1.2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубч.
- Курячі яйця – 1 шт.
- Манка – 0.5 стак.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Спеції сухі за смаком.
- Олія – 50 г.
У курячий фарш додати яйця, манку, подрібнену цибулю і часник, сіль і спеції за смаком. Замісити фарш і залишити на 10 хвилин, щоб набухла манка. Якщо фарш занадто крутий, можна влити трохи води. Щоб фарш не прилипав до рук, варто змочити їх теплою водою.
Читайте такожАроматна шарлотка з яблуками: простий рецепт випічкиСформувати курячі котлети і злегка приплюснути. Деко для запікання змастити олією. Викласти котлети на деко і випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин. Подавати до столу відразу після запікання.

Котлети курячі рубані в томатно-яблучному соусі – рецепт Клопотенко
Для котлет:
- Курне філе – 500 г.
- Яйце – 1 шт.
- Цедра лимона – ½ ч. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Панірувальні сухарі – 5 ст. л.
- Сіль, спеції за смаком.
Для соусу:
- Помідор – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Часник – 1 зубч.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Вода – 50-70 мл.
- Петрушка для прикраси.
Курку подрібнити гострим ножем в дрібний фарш. Додати сіль, перець, коріандр і цедру лимона, вбити яйце. Цибулю натерти на крупній тертці і додати в фарш. Замісити фарш і сформувати довгасті котлети. Котлети вмочити в панірувальні сухарі. Викласти на деко з пергаментом і випікати при 180 градусах протягом 15-20 хвилин.
Для соусу в сотейнику з'єднати дрібно нарізаний помідор, терте яблуко, рубаний часник, томатну пасту і воду. Протушкувати кілька хвилин. Покласти в соус петрушку, посолити і поперчити за смаком. Готовий соус перебити блендером. Котлети полити соусом і подавати до столу.
Вам також може бути цікаво: