Котлети в соусі томатному / фото ua.depositphotos.com

Якщо звичайні котлети здаються вам надто сухими і несмачними, то додайте до них соус і тушкуйте все разом. З таким доповненням страва стане набагато соковитішою. Ніжне м'ясо в поєднанні з ароматною підливою ідеально підійде до будь-якого гарніру. Приготуйте тушковані котлети в томатному соусі та переконайтеся, як це смачно.

Котлети тушковані в томатному соусі

Інгредієнти для котлет:

  • фарш - 500 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • часник - 1 зубч.;
  • черствий білий хліб - 30 г;
  • молоко - 50 мл;
  • сметана - 2 стол. л.;
  • борошно - 3 стол. л.;
  • сіль, перець за смаком;
  • соняшникова олія для смаження - 2 стол. л.

Інгредієнти для соусу:

Відео дня
  • вода - 250 мл;
  • томатна паста - 3 стол. л.;
  • борошно - 1 стол. л.;
  • цукор - 0,5 чайн. л.;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Фарш беріть будь-який, але суміш свинячого та яловичого вийде найсоковитішою. Томатну пасту можна замінити на 200 г томатного пюре або свіжих помідорів.

Черствий хліб замочіть у молоці на 15-20 хвилин. Цибулю натріть на дрібній тертці, часник пропустіть через прес. Вмішайте у фарш овочі, розмоклий хліб, сметану, сіль і спеції за смаком. Розмішайте до однорідності. Сформуйте котлети й обваляйте в борошні з двох боків.

На сковороді розігрійте олію. Обсмажте котлети до рум'яної скоринки з двох боків (по 4-5 хвилин). Для соусу змішайте томатну пасту, воду, борошно, цукор і спеції. Влийте суміш у сковорідку і зменшіть вогонь до мінімального. Готуйте котлети в томатному соусі на сковороді 25 хвилин під кришкою. Якщо підлива почне википати - доливайте воду.

Якщо готуєте котлети в томатному соусі в духовці, то викладіть їх сирими в жароміцну форму. Залийте соусом і накрийте зверху фольгою. Готуйте страву 60-70 хвилин за 200°.

Вас також можуть зацікавити новини: