Шаурма рецепт як в кіоску / фото ua.depositphotos.com

Шаурма як в кіоску - дуже смачний, але не найкорисніший фастфуд. Ніколи не можна бути впевненим, що всередині лаваша якісне м'ясо і натуральний соус. Домашня страва може бути навіть смачнішоюе. Кулінари-умільці зуміли підібрати ідеальне поєднання інгредієнтів для шаурми - рецепт як на ринку готується в домашніх умовах.

Ми розповімо, як робиться найсмачніша шаурма - рецепт доступний навіть недосвідченим кулінарам. У такій страві ви самі контролюєте якість і свіжість продуктів, тому її можна приготувати навіть для дитини.

Шаурма - рецепт як на ринку

Інгредієнти для шаурми:

Відео дня
  • курка - 800 г;
  • вода - 100 мл;
  • тонкий лаваш - 6 шт.;
  • огірки - 2 шт.;
  • помідори - 2 шт.;
  • цибуля червона - 1 шт.;
  • капуста - 250 г;
  • соняшникова олія - 2 стол. л.;
  • сіль, спеції за смаком.

Інгредієнти для часникового соусу:

  • майонез - 150 г;
  • сметана - 150 г;
  • часник - 2 зубч.;
  • петрушка і кріп - 20 г;
  • хмелі-сунелі - 1 чайн. л.;
  • сіль - щіпка.

Інгредієнти для томатного соусу:

  • томатна паста - 2 стол. л.;
  • вода - 150 г;
  • картопляний крохмаль - 1 стол. л.;
  • цукор-1 стіл.л.

Якщо немає часу або бажання робити томатний соус, можна замінити його покупним кетчупом.

Курку наріжте великими шматочками і замаринуйте в улюблених спеціях. Щоб шаурма по-домашньому нагадувала покупну - використовуйте східні спеції (зіру, коріандр, перець горошком). Подрібніть спеції в ступці і залийте 100 мл окропу. Змастіть ароматною сумішшю курку з усіх боків і залиште маринуватися на 2-8 годин.

Приготуйте часниковий соус - для цього змішайте сметану, майонез, подрібнений часник і посічену зелень. Підсоліть і додайте приправу хмелі-сунелі.

Для приготування томатного соусу розведіть крохмаль у воді, викладіть томатну пасту на сковороду і залийте розведеним крохмалем. Увімкніть вогонь і нагрівайте, поки соус не стане гарячим. Додайте дрібку солі, цукор і улюблені спеції - готовий соус виходить смачнішим за кетчуп.

Шаурма з куркою-класичний рецепт / фото ua.depositphotos.com

Замариновані шматки курки викладіть на розігріту сковороду з олією і обсмажуйте з кожного боку приблизно по 5 хвилин до золотистої скоринки. До смаження м'ясо не нарізайте, інакше воно стане сухим.

Потім займіться підготовкою овочів для шаурми - рецепт вдома вказує, що їх повинно бути стільки ж, скільки м'яса. Капусту дрібно наріжте, цибулю, помідори і огірки наріжте тонкими півкільцями, курку - кубиком.

Кожен лист лаваша змастіть смужкою часникового і томатного соусу, відступивши від краю приблизно 3 см. На соус викладіть капусту, потім помідори, огірки, цибулю і курку. Зверху змастіть ще порцією соусу. Щільно загорніть шаурму і обсмажте на сухій сковороді приблизно по 2 хвилини з кожного боку.

Вас також можуть зацікавити новини: