Ніжну золотисту картоплю фрі обожнюють практично всі, але нечасто можуть собі її дозволити. Така жирна і калорійна страва сильно "б'є" по печінці. На щастя, в улюбленої закуски є корисна альтернатива.
Запечена картопля фрі в духовці за смаком нічим не поступається класичній, але містить набагато менше калорій і жирів. Її можна приготувати з мінімальною кількістю олії або зовсім без неї. Ми називаємо три способи, як приготувати картоплю фрі в духовці із золотистою скоринкою.
Спосіб перший: картопля фрі в духовці з борошном
Інгредієнти:
- картопля - 6 шт;
соняшникова олія - 1 стол. л.;
сухий часник, червоний перець, кріп - за смаком;
борошно - 2 стол. л.
Почистіть і наріжте картоплю брусочками. Замочіть у воді на 1 годину, щоб змити зайвий крохмаль. Потім промийте та просушіть серветками. Обваляйте брусочки в суміші борошна й улюблених спецій. Викладіть на деко з пергаментом одним шаром, збризніть олією і запікайте 30 хвилин при 200°.
Спосіб другий: ніжна картопля фрі в духовці без олії
Нарізану картоплю викладіть у друшляк і опустіть у киплячу воду. Відваріть майже до готовності (приблизно 15 хвилин). Потім обсушіть на паперових серветках і перекладіть у деко або на решітку. Запікайте 20 хвилин при 200°. Картопля фрі вдома в духовці вийде смачною і золотистою без краплі олії. Приправу додавайте вже після приготування.
Спосіб третій: заморожена картопля фрі в духовці
Духовку розігрійте до 210° у режимі з конвекцією. Заморожену картоплю викладіть на деко з пергаментом в один шар, не розморожуючи. Поставте в духовку і запікайте 8 хвилин. Потім переверніть брусочки на інший бік і поставте ще на 8 хвилин. Спробуйте шматочок - якщо фрі не готова, то знову переверніть і запікайте 5 хвилин.
Рецепт картоплі фрі в духовці не вимагає додавання олії. Але для золотистого кольору страву перед запіканням можна злегка скропити олією і перемішати руками.